Echipa Lotus nu va participa la primul test din 2014 de la Jerez

Directorul tehnic al echipei Lotus Nick Chester a făcut public faptul că echipa sa nu va participa la primul test al monoposturilor de Formula 1, test ce va avea loc la Jerez începând cu data de 28 Ianuarie.

“Noi probabil că vom lansa monopostul înainte de a merge la Bahrain şi la Bahrain ar trebuii să putem să îl vedem la lucru în condiţii reprezentative” a declarat Nick Chester.

El a continuat spunând că: „am făcut progrese foarte mari cu diferitele teste pentru omologări care au avut loc înainte de Crăciun incluzând pe cele legate de şasiu, cele de încărcare laterală şi a structurii spate a maşinii. Asta înseamnă că mai avem pentru omologare doar nasul maşinii. Am făcut adaptarea şasiului monopostului pentru Romain şi Pastor. Cu siguranţă partenerii noştri care au văzut monopostul au declarat că au fost foarte impresionaţi cu aspectul şi cu diferitele soluţii pe care le-am găsit pentru a respecta provocările noului regulament.”

„Din punctul nostru de vedere lucrurile stau promiţător şi dezvoltarea a fost foarte pozitivă. Acestea fiind spuse, noi muncim ştiind foarte puţine despre ce fac celelalte echipe. Acesta este primul an cu reguli ce sunt radical diferite, lucru ce inseamna ca toate echipele isi dezvolta masina ipotetic pe diverite arii. Este fascinant pentru noi inginerii si sper ca este fascinant si pentru suporteri. Credem ca avem solutii foarte bune si speram ca masina E22 isi va roti pneurile cu furie.”

Cel de al doilea test din presezon va avea loc intre 19 si 22 Februarie la Bahrain si va fi urmat de al treilea si ultimul test in aceasi locatie pe o perioada de alte 4 zileş astfel echipa Lotus va avea parte de maxim 8 zile de teste înaintea Marelui Premiu din Australia.

 

Un comentariu

  1. Post By daniel

    Cred ca monopostul nu e gata din lipsa de bani. Pacat! Asta inseamna ca sint sanse, din pacate destul de mari, ca Lotus sa nu fie cel putin la inceputul campionatului printre pretendente la podium. Raman eternele RBR, Mercedes, Ferrari si poate McLarren (desi ma indoiesc ca Mercedes nu le da anul asta motoare defecte) :))

Comments are closed.