F1 Manager despre Spa-Francorchamps

Cu siguranta ca acest articol va dezamagi. Si e firesc. Nu stim ce am putea sa spune ca sa redea sentimentul avut chiar si in ultima sesiune de antrenamente.

Omul din Eau Rouge: asa cum este o diferenta intre Formula 1 si alte competitii asa este o diferenta intre orice alt viraj si virajul Eau Rouge. Nu stiu ce inclinatie are panta dar cu siguranta mult, mult mai mare decat se vede la televizor. Pur si simplu masina pare ca urca ca o racheta daca stai chiar in punctul cel mai de jos al virajului si privesti. Viteza cu care vin masinile este „mica” fiindca le vezi de departe inca din al doilea viraj si se apropie si se apropie si apoi explodeaza deodata in dreptul tau si dispar dupa colt. Maine speram sa avem pozele cele mai reusite pe site. Oricum din sute si sute facute in Eau Rouge nu am reusit sa surprindem mai mult de 5 maxim 7 cadre bune, clare si cu incadrare frumoasa. Desi am avut si un obiectiv 70-300 de la Nikon, un obiectiv chiar bun.

Omul din La Source: desi ma gandeam ca in afara de start nu sunt multe de vazut aici fiindca linia dreapta este una destul de scurta, lucrurile nu au stat asa. Au fost numeroase depasiri si in La Source. In ultima sicana, Bus Stop multi nu au resuit sa faca depasirea pilotului din fata lor dar se lipeau de fundul masinii urmarite si mergeau pe trasa ca si o singura masina pana cand atacu prin interior. Una dintre depasirile specaculoase a fost efectuata chiar de Michael Schumacher dar nu mai tin minte asupra cui. Cred ca un Toro Rosso. Si apoi si-a inceput depasirea tot aici si asupra unui Force India.

Spa-Francorchamps: cu siguranta este un circuit deosebit. Si coborarea din Stravelot, virajul 15 spre virajul 16 si 17 sunt de o inclinatie ametitoare. Pana acum am fost la Budapesta, Monza, Hockenheim si Barcelona, insa cu siguranta ca Francorchamps este cel mai deosebit dintre acestea. Francorchamps ar fi mai corect sa fie numit circuitul fiindca este la 500m de acest sat si la 10km de abea de statiunea Spa.

2 comentarii

  1. Subtire,foarte subtire dezvoltarea unui subiect cu adevarat generos!

    1. Post By F1 Manager

      Suntem intru totul de acord cu tine.

Comments are closed.