Fernando Alonso nu va participa la cursa din Bahrain

Dupa ce doua tomografii computerizate cu pieptul lui Alonso au fost comparate astazi de catre doctorul FIA, acesta a decis ca Fernando Alonso nu poate participa la Marele Premiu de Formula 1 dn Bahrain ce va debuta vineri 1 Aprilie.

Mai mult, o alta scanare va avea loc inaintea Marelui Premiu al Chinei de peste doua saptamani si atunci se va decide daca Alonso va lua parte la cursa de la Shanghai.

„Dupa cursa din Australia am fost bine si am avut o mica durere la genunchi, iar luni o mica durere generala. Dar cand m-am intors in Spania lucrurile au fost mai serioase si am decis sa fac unele investigatii suplimentare si am descoperit ca am coaste fracturate. Din pricina faptului ca pozitia in masina de Formula 1 este unica, exista riscul ca datorita fortelor G, fracturile sa mearga spre plaman” a declarat dublul campion mondial.

El a admis: „Sunt putin trist fiindca am sperat pana in ultimul moment sa pilotez, dar inteleg decizia doctorilor. Am sperat ca macar in antrenamente sa iau parte, fiindca noi suntem piloti si vrem si ne place sa concuram. As fi vrut sa alerg, fiindca durerea pe care o resimt o pot suporta, dar exista si alte riscuri.”

„Echipa mi-a spus sa zbor spre casa, dar eu le-am zis ‘sub nici o forma’. Vreau sa il ajut pe Stoffel Vandoorne [cel care il va inlocui pe Alonso] fiindca pentru el este o mare oportunitate. Vreau sa ajut echipa, vreau sa vad cum se pregatesc pentru cursa si calificari din afara pistei. Vreu sa vad cum functioneaza noile inovatii ce s-au adus pe masina, vreau sa aud zgomotul masinilor si vreau sa fiu implicat in toate din afara, fiindca acest lucru m-ar putea ajuta in urmatorea cursa” a mai declarat Alonso.

2 comentarii

  1. Post By daniel

    Pacat, bine ca nu e mai rau.
    E de laudat insa spiritul de echipa. Nu merge acasa ca sa-l ajute pe cel care-i ia locul in monopost. Cati ar face acelasi lucru?

  2. Post By Septimiu

    Fernando Alonso un pilot incredibil am fost si voi ramane sustinatorul lui…..

Comments are closed.