FIA contra Red Bull?

După ce unele echipe au întrebări cu privire la cât de repede a reușit Red Bull să oprească la pit stop urile în acest an, urmeaza sa fie făcute unele modificări.

Pit-stop-urile sub două secunde par a fi de domeniul trecutului, deoarece FIA vrea să ​​răspundă la problemele de siguranță și să întărească regulile când vine vorba de schimbarea anvelopelor. Aceste schimbări vor fi introduse pentru MP al Ungariei.

Noile măsuri vor fi adăugate diferitelor etape ale procesului de pit stop, pentru a încetini echipele în încercarea de a se asigura că toate roțile mașinii au fost fixate complet.

Noua directivă, TD22A, face trimitere la articolul 12.8.4 din reglementările tehnice și se va asigura că piulițele roților sunt strânse complet în timpul pit-stop-urilor, împiedicând astfel mecanicii să anticipeze finalizarea diferitelor etape ale procesului pentru a economisi timp. FIA a definit mai detaliat când se poate da semnalul că piulița roții a fost strânsă complet, permițând astfel echipelor să-și elibereze mașinile.

Reacțiile mecanicilor trebuie să depășească un timp minim de 0,15 secunde, asigurându-se astfel că mecanicii nu speculează și nu apasă butonul de eliberare înainte ca pneul să fie strâns 100%.

Dacă mecanicul finalizează acea etapă a opririi sub acel moment, acțiunea trebuie repetată pentru a asigura finalizarea.

Odată ce toate cele patru anvelope au fost schimbate, va exista o întârziere de 0,2 secunde între momentul în care este dat semnalul final pentru ca șoferii să părăsească boxa.