FIA a dat decizia in cazul lui Vettel

Dupa injuraturile adresate printre altii si directorului tehnic al F1 in timpul cursei din Mexic, cvadruplul campion mondial Sebastian Vettel putea sa apara in fata tribunalului FIA.

Directorul tehnic Charlie Whiting a declarat: „El a spus ca ii pare rau si declaratiile sale chiar au fost puternice in a isi cere iertare. Eu personal nu caut vreo satisfactie si nu o iau personal, dar ramane de vazut cum doreste seful meu sa trateze chestiunea.”

Vettel putea primi conform regulamentului sportiv chiar o penalizare constand in interzicerea participarii la urmatoarea cursa ce va avea loc in Brazilia.

Federatia Internationala de Automobilism a oferit ulterior acest comunicat: „In lumina sincerelor sale scuze si a angajamentului personal pe care si l-a asumat, presedintele FIA a decis in mod exceptional sa nu il sanctioneze pe Sebastian Vettel si sa nu il aduca in fata tribunalului international FIA pentru a fi judecat. Federatia se foloseste de acest incident pentru a avertiza toti pilotii ca daca evenimentul din Mexic se va repeta, cei implicati vor fi sanctionati si adusi in fata tribunalului FIA.”

5 comentarii

 1. Post By victor L

  Ieri, in urma meciului de fotbal Manchester City – Barcelona 3-1, Messi a fost si el furios la culme, incit nu s-a putut sa nu-i strige unui adversar (dupa meci) „idiotule, prostule, prostule”.
  Dar in cazul lui Vettel e bine ca s-a aplanat fara sanctiuni: are destule frustrari anul asta.
  Din cauza lui?
  Din cauza msinii?

 2. Pe bune? Deci „taranul” asta de neamt a injurat tot weekendul pe cine i-a iesit in cale insa FIA il iarta dar avertizeaza toti ceilalti piloti sa nu faca ca si Seb? Zici ca-s din parlamentul romaniei (e scris intentionat cu litere mici!)
  Pot sa scriu aici? F**K OFF F1!

  PS: daca considerati limbajul meu licentios va rog sa nu ma banati. Dati-ma exemplu la ceilalti sa nu faca ca si mine! Multumesc anticipat! :))
  Semnat: Seb the great!

 3. O decizie normală…. acum îi avertizat. Până la urmă oricine mai scapa câte o înjurătură din când în când.

 4. Daca Seb era penalizat, trebuia procedat la fel si cu persoana care a dat in direct mesajul!!! Numai orbul nu vede ca si din asta au vrut sa scoata vizualizari, raiting etc. Daca ai o firma si personalul injura firma ta, nu faci postere cu injuraturile personalului ca sa afle toata lumea. Conducatorii F1 au profitat de injuraturile lui Vettel, pentru ca acesti „roboti” nu ies din rolul lor foarte des. Acum am vazut un om nervos, nu un robot care in fiecare interviu spune acelasi clisee!

 5. Nervos sau nu, andrenalina ori ba, Vettel a întrecut măsura.

  Sa arate ca nu e robot in celalalte aspecte ale vieții sau si la radio dat fiind spiritual, făcând o gluma, nu asa.

Comments are closed.