Hamilton: Victoria de la Monza a fost cea mai mare lovitură psihologică pentru Ferrari

Lewis Hamilton crede că triumful său de la Marele Premiu al Italiei, de luna trecută, a fost cea mai mare lovitură psihologică a sezonului pentru Ferrari.

Ferrari și-a risipit ocazia, permițându-i lui Kimi Raikkonen și lui Sebastian Vettel să se întrece la început, mai apoi permițându-i lui Hamilton să inițieze un atac la adresa lui Vettel în a doua șicană, cei doi acroșându-se ușor.
Hamilton a trecut de Vettel, care s-a desprins, și apoi a început să-l urmărească și, în cele din urmă, să-l depășească pe Raikkonen, oferind surpriza sezonului. „Aș spune că acea zi a fost probabil cea mai mare lovitură psihologică pentru ei”, a spus Hamilton într-un interviu acordat presei de specialitate.

„Cand echipa face o greșeală este dureros, dar cand tu, ca pilot, faci o greșeală, când tu trebuie să deții controlul, este un sentiment groaznic”.

Succesul lui Hamilton la Monza a fost important din punct de vedere psihologic, însă el a știut că era nevoie de mai multă muncă pentru ca Mercedes să ducă la bun sfârșit campionatul.