Lotus a prezentat monopostul pentru 2013

Poate principala surpriza vizibila momentan este faptul ca masina are un nas cazut, desi mai multi specialisti anuntatu ca in 2013 nu vom mai vedea nasul cazut pe nici un monopost de Formula 1.

James Allison, directorul tehnic al echipei Lotus a declarat ca sub aparenta similaritate a monopostului cu cel de anul trecut s-au facut o multime de modificari sub caroserie.

„Va pot asigura ca am facut multe, intreaga echipa si-a pus intregul suflet in acest proiect de o buna parte a timpului. Sunt foarte multe noutati si suntem siguri ca va fi o masina interesanta. Regulile pentru 2013 sunt foarte similare, deci este firesc sa vedem multe asemanari cu masina din 2012, dar diavolul sta in detalii si s-au adaugat multa performanta pe aceasta masina” a declarat Allison.

Tot el a mai adaugat: „sunt multe idei noi si unele concepte noi pe care noi le-am dezvoltat de-a lungul anilor. Legat de DRS noi vom continua sa lucram la aceasta chestiune si fiind un sistem pasiv respectam ultimele schimbari din regulament. Oricum nu este lovitura castigatoare dar este ceva ce poate adauga performanta masinii noastre.”