Mark Webber descalificat – actualizat: Webber pleacă de la boxe

Actualizare: Mark Webber va pleca de la boxe. Echipa s-a a decis sa faca modificari la masina, sa schimbe setarile si cutia de viteze sa o optimizeze pentru conditii de cursa una din schimbari este ca va avea o viteza mai mare pe liniile drepte.

Mark Webber care initial s-a clasat pe pozitia a 14-a si a s-a retras din cursa calificarilor ca urmare a unei probleme tehnice a fost descalificat de catre comisarii de cursa pana pe locul 22, adica pe ultima pozitie a liniei de start.

O declaratie a comisarilor a parvenit si presei: „monopostul Red Bull nu a putut sa ofere proba de combustibil ceruta de regulament. Echipa a acceptat greseala si a recunoscut ca nu a pus destul combustibil in masina. In masina au mai fost doar 150ml, cantitate insuficienta sa acopere necesarul de un litru cerut de regulament.”

Mark Webber a fost intrebat daca simte ca este o conspiratie impotriva lui pentru a nu pleca de undeva din apropierea coechipierului sau si el a raspuns: „este dezamagitor. Am terminat calificarile inainte ca ele sa inceapa cu adevarat si m-am simtit foarte bine in masina pana cand am avut aceasta problema cu pompa de alimentare.”

Christian Horner a declarat la randul sau: „acest lucru s-a intamplat din pricina unei erori a unei pompe care a alimentat cu 3kg mai putin combustibil. De aceea in turul de iesire pe care Mark l-a facut am observat la rezervorul sau aceasta lipsa si de aceea a ajuns sa ramana pe uscat, lucru care este evident frustrant. Pompa de alimentare a fost pusa in carantina pentru investigatii suplimentare. Este pacat fiindca este clar ca el ar fi ajuns in sesiunea 3 a calificarilor.”

Asa cum cineva glumea poate ca pedeaspa pentru Vettel fiindca nu s-a supus ordinelor echipei a fost sa alimenteze ambele masini Red Bul cu combustibil. Speram ca doar pentru calificari i se aplica pedeaspsa nu si pentru cursa.