Massa: „cred că problema lui Kimi este una psihologică”

„Cred ca problema lui Kimi este una psihologica”  a declarat acesta pentru cotidianul sportiv Lance!

„Si eu am suferit mult atunci cand Alonso a venit. Kimi este fara indoiala mult mai bun decat arata, si asta doar pe baza a ceea ce a realizat in trecut. Dar cu Alonso in echipa, el si-a pierdut putin capul si nu face treaba pe care este in stare sa o faca” a mai adaugat Felipe.

El a continuat afirmand ca: „traim intr-o lume a detaliului si daca nu lucrezihttp://www.f1manager.ro/wp-admin/post.php?post=16585&action=edit&message=6 la partea psihologica, nu esti in stare sa faci treaba perfect. Este usor sa spui Kimi nu este motivat la fel cum s-a spus si de mine din pricina accidentului. Dar in opinia mea Alonso este cel mai puternic pilot de pe grila si daca nu esti perfect este foarte dificil sa fi in fata lui.”

„De asemenea el este si foarte inteligent si este capabil sa faca echipa sa fie de partea sa. Acest lucru face ca celalalt pilot din echipa sa sufere. Si cand vezi ca celalalt pilot primeste toata atentia din partea echipei situata devina foarte dificila de a o mai schimba” a incheiat Massa.

Zvonurile il dau tot mai putin pe Alonso la McLaren in 2015 si asta din pricina faptului ca acesta nu vrea decat un contract pe un an de zile, urmand apoi sa mearga la Mercedes. Astfel ca sunt sanse tot mai mare ca Fernando sa stea un an in afara Formulei 1 la fel cum a facut si Alain Prost in 1992 si care la intoarcere a castigat ultimul sau titlu (al patrulea) cu Williams. Mai este insa si varianta putin probabil in care spaniolul ar putea merge de anul viitor la Mercedes. Lewis Hamilton a fost intrebat daca poate promite ca anul viitor va fi la Mercedes si britanicul a raspuns: „nu pot promite nimic, nu promit nimic nici prietenei mele”.