McLaren: „Cred că vom fi echipa cu cel mai mare salt”

Directorul echipei McLaren, Zak Brown a declarat legat de asteptarile echipei pentru sezonul 2018: „Încercăm să nu facem predicții. Dar cred ca ar trebui sa fim echipa care va avea cea mai mare diferenta intre pozitia din clasament din acest an comparativ cu pozitia de anul trecut.”

„Vrem sa fim competitivi, cum nu am mai fost in ultimii trei ani. Si competitivitatea inseamna curse in care sa fim in fata, sa ne calificam in fata, sa venim pe podiumuri, dar nu am stabilit nici o tinta cum ar arata succesul. Cred că vom ști cu toții când vom urmări cursele dacă McLaren este sau nu competitiv” a mai spus Brown.

Legat de relatia dintre Renault si McLaren, Zak Brown se arata foarte multumit si crede ca Renault le va oferi totul.

„Suntem foarte mulțumiți de colaborarea și relația de lucru cu Renault. Considerăm că avem o paritate totală cu Red Bull și echipa de uzina, și de asemenea că Renault doresc cu adevărat să facă afaceri cu McLaren. Suntem siguri că vor să ne dea tot ceea ce au.”

Legat de discutiile despre cum va arata Formula 1 dupa 2020, acesta spune ca Liberty – compania ce detine F1 – nu ar trebuii sa cedeze in fata cererilor celor de la Ferrari si Mercedes.

„Cred că Liberty trebuie să se concentreze asupra a ceea ce este mai bine pentru sport și a ceea ce este mai bine pentru suporteri”, a spus Brown, în timpul unui prânz cu mass-media la fabrica McLaren din Woking, joi. „Dacă aceasta înseamnă că o echipă sau un producător nu acceptă o propunere, atunci trebuie să fie pregătiți să recunoască faptul că nu vor putea face pe toți fericiți. Este putin probabil ca Ferrari si Mercedes sa plece, dar daca se intampla acest lucru atunci competitia trebuie sa mearga mai departe.”

„Cred că Ferrari este un caz unic, deoarece sunt Ferrari, dar am pierdut BMW, am pierdut Toyota și am pierdut Honda înainte. Am văzut cu toții că producătorii vin și se duc în sport și Formula 1 a supraviețuit mereu. Mai bine sa plece o echipa sau doua si sa ai altele 10 care le iau locul decat sa te concentrezi pe cum faci sa tii o echipa in competitie” a mai adaugat acesta.