McLaren Honda din 2015

Honda a confirmat zvonurile tot mai numeroase care afirmau ca se va intoarce in Formula 1 incepand cu sezonul 2015.

Si nu o va face oricum ci la echipa cu care a avut parte de atatea succese in unii dintre cei mai gloriosi ani, la McLaren unde intre 1988 si 1992 cu Alain Prost si Senna au avut parte de atata faima pozitiva si pe alocuri mai putin pozitiva.

„Este o stire fantastica pentru toata lumea care indrageste Formula 1 sa putem anunta si sa uram binevenit producatorului Honda. Impreuna vom merge spre un nou capitol captivant in istoria McLaren” a declarat seful echipei McLaren Martin Whitmarsh.

El a continuat: „ca si McLaren, Honda este o companie cu multa istorie si o bogata zestre in cursele cu motor. Suntem mandrii sa ne unim din nou fortele ca sa pasim impreuna in lumea Formulei 1. Ambele companii sunt constiente ca mergem intr-o calatorie foarte solicitanta impreuna si suntem determinati sa avem succes in acest parteneriat al nostru astfel ca vom petrece urmatoarele 18 luni impreuna ca sa ne asiguram ca suntem bine si complet asezati, competitivi inaintea primului nostru mare premiu din 2015.”

A incheiat declarand: „numele McLaren si Honda sunt sinonime cu succesul in Formula 1 si pentru toti cei ce lucreaza in ambele companii, greutatea rezultatelor anterioare obtinute impreuna atarna greu pe umerii nostri. Dar este o ambitie pe care si unii si altii companii o impartasim. Sia anume ca inca odata sa ducem McLaren-Honda pe culmile succesului in Formula 1. Impreuna avem o legenda pe care suntem determinati sa o mentinem.”