Mercedes: „Comportamentul lui Lewis stabileşte un precedent pentru viitor? Poate vrea să conducă pentru Red Bull”

„Am fost un pic intr-o situație schizofrenica”, a spus Toto Wolff pentru televizunea Sky Sports. „Cel ce conduce echipa trebuie sa aiba totul sub control si exista un set de reguli și toată lumea trebuie să-l urmeze – și așa am ajuns unde suntem.”

„Apoi, este un cal de curse în mine și am fost sub semnul întrebării ceea ce aș fi făcut. [Hamilton] a avut două situații – una, dispar în depărtare și art că sunt cel mai bun pilot de curse și arat ca ar fi putut fi sezonul meu. Sau ar putea sa il dea înapoi pe Nico și asta a decis să facă. Sunt puțin în două ‘minți’.”

„Aceasta este ceea ce vreau sa spun ca un pilot de curse. A fost in mintea mea să-l duc înapoi pe Nico și a venit si în minte altora. Christian [Horner, seful Red Bull] a avut aceeași idee, înainte de cursa si Lewis a urmat sfatul lui Christian, astfel poate că vrea să conducă pentru ei! Vezi tu, mă duc dintr-o parte la cealaltă parte a mintii mele. Nico s-a comportat foarte tenace sub presiune, poate că ar fi lansat si el un atac, acesta este un alt joc. Știu că e dificil să avem o soluție pentru fiecare problemă in parte”.

Cand a fost intrebat de ce Mercedes s-a simțit obligat să interfereze cu tacticile lui Hamilton, Wolff a replicat: „Am putea lăsa să alerge total liberi, fara nici o regula, dar consecința ar fi ca am castiga mai puține curse și am pierde campionate, pentru că există si alte minti destepte in garaje, nu doar ale noastre. Și există o filozofie care am urmărit-o pe tot parcursul anilor, care este: nu vom interveni, atâta timp cât putem garanta câștigarea unei curse. Și aici a fost o asemenea situație, deoarece Lewis a devenit mai lent și mai lent.”

„Acest lucru ne-a facut sa intervenim. Există doar o singura chestiune aici: Lewis stabileste un precedent pentru viitor?”, s-a intrebt direcotrul Mercedes.

Un comentariu

 1. Cat de fatarnic e Toto!
  „Cel ce conduce echipa trebuie sa aiba totul sub control si exista un set de reguli și toată lumea trebuie să-l urmeze” la care adaugam
  „Și există o filozofie care am urmărit-o pe tot parcursul anilor, care este: nu vom interveni, atâta timp cât putem garanta câștigarea unei curse.”
  In cursa de azi au avut piloti pe locul 1,2. E o mare minciuna ca-i interesa sa castige cursa. Merc era deja campioana. Pe ei i-a deranjat ca Lewis a facut tot ce a depins de el ca sa incerce sa-l indeparteze pe Nico de podium.
  E corect asta? Da, din punctul de vedere al echipei, pentru punctele aduse in clasament. Doar ca nu mai contau punctele pentru echipa. Deduc de aici ca echipa avea de la inceputul cursei un favorit.
  Cine minte?
  „Și există o filozofie care am urmărit-o pe tot parcursul anilor, care este: nu vom interveni, atâta timp cât putem garanta câștigarea unei curse.”
  Nici nemtii nu mai sint ce au fost!

  PS: Nico nu trebuia sa duca monopostul la garaj dupa cursa?
  Sau are permisie pentru ca e neamt si concureaza cu o masina nemteasca?

Comments are closed.