Mercedes va fi nevoită să se retragă din F1 daca acuzaţiile de corupţie se adeveresc – actualizat: 8 ani închisoare

Actualizare: Gerhard Gribkowsky cel care a admis ca a primit mita de la Ecclestone a primit astazi sentina in Munchen si aceasta este de 8 ani de zile privarea de libertate. Acuma procurori isi vor intoarce atentia asupra lui Bernie care ar putea si el suferi o condamnare daca probele duc in aceasta directie.

Mercedes s-ar putea retrage din Formula 1 in urma scandalului de coruptie in care este implicat Bernie Ecclestone. Un inalt oficial Daimler a spus foarte ingrijorat ca in cazul in care fapta de coruptie este dovedita compania din Stuttgart care are in statut prevazute regule anti-coruptie va fi nevoita a se retraga din F1.

In statutul Daimler scrie: „Daimler nu va tolera practicile imorale sau de coruptie ale angajatiilor sai sau ale partenerilor sai de afaceri”.

Laurenz Schmitt, un avocat corporatist a confirmat ca „plata mitei in cazul lui Ecclestone se incadreaza sub standardul stabilit de compania Daimler”. Alt expert legal este de acord si spune ” daca Ecclestone este acuzat de mituire, Daimler va trebui sa se retraga din Formula 1″.

Un purtator de cuvant al companiei Mercedes a declarat pentru ziarul german Bild: “sunt bine venite evaluarea recentelor alegatii din Formula 1 si acum asteptam clarificari de la autoritati”.