Dupa ce initial au spus ca se vor concentra pe a intelege mai bine pneurile decat a furniza noi sisteme inovatoare la masina, Ross Brawn spune ca trebuia facut ambele lucruri in paralel.
Ei vor folosi in aceasta saptamana in testele de la Magny-Cours un nou sistem de evacuare care se bazeaza pe efectul Coanda (marele aeronaut roman si consta in în principiu în a crea o zonă de depresiune în plin aer, de-a lungul unui perete, care permite fluidelor să se proiecteze şi să ia direcţia peretului unde s-a generat depresiunea. Până să se ridice de la sol avionul, flăcările ce ieşeau din ajutaj erau orientate către fuselajul aparatului şi nu în exterior aşa cum se aştepta inginerul lui Coanda) si o noua versiune a aripii sapte mobile.
„Noi nu am inteles pneurile si am tras concluzia ca cel mai eficient lucru – decat sa folosim efectul Coanda imedoat – este sa le intelegem mai intai, sa le facem mai controlabile. Poate ca ar fi trebuit sa le facem pe amandoua in paralel dar ne-am concentrat pe ce am crezut noi ca este mai important. Acum suntem mult mai buni in a intelege pneurile si am avut curse unde pneurile noastre au durat mai mult decat ale competitorilor, lucru care nu s-a intamplat la inceputul anului” a spus Ross Brawn directorul Mercedes AMG.
El a declarat si ca: „am depus multe munca si in tunelul de vant cu noul nostru model in proportie de 60% si asta ne-a ajutat sa intelegem mai bine sistemul de evacuare. Si aceste lucruri il vom evalua in aceasta saptamana pe circuitul din Franta”.
Legat de efectul Coanda el a marturisit: „noi credem ca este chiar semnificativ in tractiunea necesara in virajele lente. Efectul evacuarii este mult mai relevant in virajele lente decat in cele de viteza si de asemenea iti aduce mai mult echilibru la monopost, echilibru de care ai nevoie pentru pneurile din spate”.
Legat de noul DDRS (dublul efect al aripii spate mobile) el a spus ca mai sunt multe de facut dar daca efectele sunt pozitive atunci il vor folosi cat de repede vor putea si in curse. „Este un sistem pasiv care poate fi folosit numai in anumite combinatii de viraje. In virajul Ascari de la Monza a fost putin prea rapid ca sa poata fi folosit. Este vorba despre cum il folosesti pe pista si nu se potriveste la toate circuitele. Trebuie sa fie reglat foarte fin si acest lucru este o provocare.”
Noua versiune a DRS-ului permite aripilor sa fie intepenite la o anumita viteza pentru a castiga in viteza pe linile drepte, insa trebuie a permita inchiderea in anumite viraje pentru a nu pierde apasarea aerodinamica.