„Michael a fost singurul pilot de un aşa calibru …”

Ross Brawn, fostul director al echipei de Formula 1 Mercedes a dorit sa clarifice unele comentarii facute in privinta sanatatii lui Michael Schumacher.

„Am fost citat spunând că se starea lui se îmbunătățește și nu a fost ceea ce am vrut sa spun cu adevărat. Familia trateaza perioada sa de convalescență într-un mod discret și trebuie să respect acest lucru. Așa că nu vreau să comenteze starea sa, dincolo de a spune că suntem foarte increzatori ca îl vom vedea pe Michael așa cum noi l-am știut la un moment dat în viitor”, a declarat scoţianul.

Întrebat despre ziua accidentului de schi pe care germanul l-a suferit in 29 Decembrie 2013, Ross Brawn a spus: „Am avut de gând să mergem până în Scoția pentru anul nou si am primit un telefon asa ca am anulat planurile noastre și am mers să-l vedem. A fost teribil de traumatizant pentru familie si socant pentru noi. Michael a fost un caracter atat de puternic și in intreaga sa cariera de curse singura suferinta fizica a fost faptul ca a avut un picior rupt. Ironia a facut ca acest accident sa se intample în timpul unei vieți mai liniștite si aceasta a fost teribil.”

El a mai precizat: „A fost cel mai bun dintre toti si nu doar pentru abilitatea sa de pilotaj, dar si pentru capacitatea lui de a fi o parte esențială a creării echipelor noastre la Benetton si Ferrari. A fost un vis sa lucrez cu el, dar Michael este singurul pilot de un asa calibru cu care am lucrat și este si un prieten. Așa că eu sunt părtinitor.”