MP al Japoniei: Cursa

Lewis Hamilton a condus în dubla pentru Mercedes, oprind doar odată fără a pierde șefia cursei. Ambii piloți Mercedes au adoptat aceeași strategie soft-medium, dar în urma lor au fost și alte strategii în top cinci cu o singură oprire. Excepți a fost pilotul Red Bull, Daniel Ricciardo, care a încheiat pe patru utilizând aceeași strategie soft-medium ca și primii doi, plecând de pe 15 ca urmare a unei probleme în calificări.

Un alt pilot care a avut un ritm bun a fost Sebastian Vettel de la Ferrari, care a încheiat pe șase cu o strategie supersoft-soft după ce a ajuns ultimul ca urmare a unui incident în cursă.
Cu temperaturi și solicitări mari ale pneurilor la Suzuka, în contrast cu vremea schimbătoare de până azi, au existat câteva semne de întrebare înainte de start. Oricum, majoritatea piloților au oprit o singură dată: ajutați și de apariția safetycar-ului în debutul cursei.

Pirelli: „Cu temperaturi atât de ridicate, am știut că vom avea de face cu solicitări suplimentare pe aceast circuit dificil. Așa s-a și întâmplat, în special în momentele finale ale cursei, dar acțiunea cursei nu a fost compromisă, după cum au demostrat duelurile impresionante. Mulțumită apariției premature a safety-car-ului cei mai mulți piloți au putut efectua o singură oprire, și am văzut câteva stinturi foarte lungi pe toate cele trei compozițiile. Mulți au ales să încheie cursa pe medium – echivalentul de anul trecut al soft-ului- în ciuda faptului că acest pneu nu a fost utilizat intensiv în antrenamente și cu atât mai puțin în aceste condiții de temperatură ridicată.”

Pilotul britanic isi poate asigura si matematic al V-lea titlu mondial la piloti in urmatoarea cursa daca obtine victoria, indiferent de ceea ce va face rivalul sau Sebastian Vettel.