Pirelli a schimbat pneurile pentru Brazilia

Dupa o analiza tehnica amanuntita a noii suprafete a circuitului din Brazilia, Pirelli, cu acordul unanim al echipelor, a schimbat compozitiile nominalizate initial pentru Marele Premiu al Braziliei.

Chiar daca in ultimii doi ani in Brazilia au fost folosite compozitiile hard si medium, recenta reasfaltare a circuitului de la Interlagos a facut ca Pirelli sa nominalizeze compozitiile medium si soft. Noua alegere este identica cu nominalizarea facuta pentru Marele Premiu al Statelor Unite, programat cu o saptamana inaintea cursei din Brazilia.

“Am spus intotdeauna ca suntem deschisi oricaror schimbari, daca acestea sunt necesare. Dupa o analiza tehnica amanuntita a noii suprafete din Brazilia si tinand cont de conditiile meteo probabile de la data desfasurarii Marelui Premiu am decis sa facem aceasta schimbare. Desigur, cu acordul unanim al celor 11 echipe”, a spus Paul Hembery, directorul Pirelli Motorsport.

Nominalizarile pneurilor pana in prezent:

 

P Zero Rosu P Zero Galben P Zero Alb P Zero Portocaliu
Australia Soft Medium
Malaezia Medium Hard
Bahrain Soft Medium
China Soft Medium
Spania Medium Hard
Monaco Supersoft Soft
Canada Supersoft Soft
Austria Supersoft Soft
Marea Britanie Medium Hard
Germania Supersoft Soft
Ungaria Soft Medium
Belgia Soft Medium
Italia   Medium Hard
Singapore Supersoft Soft  
Japonia   Medium Hard
Rusia Soft Medium
Statele Unite Soft Medium
Brazilia Soft Medium
Abu Dhabi Supersoft Soft  

2 comentarii

  1. Cred ca ar creste spectaculozitatea curselor daca echipele ar putea sa aleaga cu ce tip de pneuri sa parcurga o cursa si nu sa li se impuna de la inceput doar doua variante posibile.

  2. Eu spun ca acest lucru dar si realimantarea ar creste spectacolul datorita strategiilor diferite, s-a tot batut apa in piu cu reducerea costurilor dar la maxim 3 ani au aparut schimbari majore de regulament care au generat costuri imense si nicidecum reducerea costurilor ca sa nu mai vb de faptul ca declinul spectacolului in F1 a inceput o data cu interzicerea realimantarilor as zice eu

Comments are closed.