Pirelli despre ultima sesiune de teste de la Barcelona

Ultimele patru zile de teste din presezon, pentru echipele de Formula 1, sunt programate de joi pana duminica la Barcelona. In total, inaintea startului de sezon din luna martie in Australia, sunt programate 12 zile de teste. Circuit de Catalunya a fost locul de desfasurare al testelor anterioare, ceea ce va permite echipelor sa se foloseasca de datele colectate si sa faca acum comparatii in functie de setarile alese si de cantitatea de combusitbil folosita.

 

„Testul anterior de la Barcelona a fost afectat de conditiile meteorologice, mai exact pneurile s-au degradat mai mult decat de obicei pentru ca nu au putut lucra la temperaturile optime. Sa speram ca acum vom avea parte de o vreme mai buna care sa permita echipelor sa adune informatii relevante. Faptul ca ne intoarcem la Barcelona este un bun punct de plecare si va fi mai usor pentru echipe sa gaseasca setarile optime. Pneurile din 2013 sunt diferite fata de cele din sezonul trecut, atat din punctul de vedere al compozitiei, dar si al constructiei, ceea ce face ca acest ultim test sa fie extrem de important. Va fi foarte dificil pentru echipe sa anticipeze ce se va intampla in prima cursa mai ales ca aici conditiile meteo nu sunt cele mai reprezentative. Din experientele anterioare, degradarea pneurilor pe parcursul sezonului s-a redus la jumatate fata de cea din testele de iarna. Anul acesta credem ca degradarea va fi mai mare decat in 2012 si estimam o pierdere de 0,15 – 0,18 secunde pe tur in conditii de cursa pentru pneurile de compozitie hard aici la Barcelona”, a spus Paul Hembery, directorul Pirelli Motorsport.

 

INFORMATII SUPLIMENTARE:

 

• Fiecare masina va avea la dispozitie un maximum de 35 de seturi din noile compozitii Pirelli P Zero – supersoft, soft, medium si hard, compozitii disponibile la Barcelona, inclusiv pneurile intermediare si de ploaie Cinturato. Pirelli va alege 20 de seturi pentru fiecare masina, iar fiecare echipa va mai alege inca 15 seturi. Seturile ramase nefolosite la Barcelona pot fi utilizate aici.

 

• La Barcelona se pot testa mai multi parametri si fiecare echipa poate sa-si dea seama cum lucreaza noile monoposturi cu pneurile dezvoltate pentru sezonul 2013. Aproape 60% din circuit se merge cu acceleratia la maximum, iar pe linia dreapta monoposturile ating viteza de top pentru aproximativ 16 secunde. Ca setari este nevoie de un nivel al fortei de apasare mediu spre mare, iar uzura franelor si a pneurilor este ridicata. Circuitul are o suprafata cu abrazivitate medie.

 

• Conform ultimelor date adunate la teste, solicitarea echipelor, a FIA si a promotorului de a avea doua sau trei opriri la boxe pe durata unei curse este indeplinita.Chiar daca informatiile nu sunt atat de relevante, din cauza vremii, toate celelalte date ne fac sa tragem aceasta concluzie.

 

 

ALTE CIFRE:

 

COMPOZITIE         SETURI FURNIZATE PER MASINA*    CEL MAI BUN TIMP DIN 2013

Supersoft                    1                                                          01:22,155 (Ziua 3)

Soft                             5                                                          01:22,030 (Ziua 4)

Medium                       5                                                          01:22,721 (Ziua 4)

Hard                            6                                                          01:22,708 (Ziua 4)

Intermediare                2                                                          01:43,343 (Ziua 3)

De ploaie                     1                                                          01:48,596 (Ziua 3)

 

* Conform intelegerii dintre Pirelli si echipele implicate. Fiecare echipa mai poate solicita alte 15 seturi suplimentare pentru acest test.

 

Un comentariu

  1. f1tests.info pentru live timing.

Comments are closed.