Pirelli va modifica structura pneului de componenă tare începând cu Barcelona

Dupa intalnirea de la Milano avuta de conducerea grupului Pirelli pe probleme de motorsport acestia au decis sa schimbe componenta pneului tare marcat cu banda portocalie. Pneul tare de la Pirelli incepand cu cursa din Barcelona va fi modificat astfel incat sa dureze mai mult, degradarea sa sa fie una mai putin accentuata.

„Dupa ce am evaluat comportamentul pneurillor in aceste prime 4 curse, am luat decizia – in urma consultarilor si cu toate echipele din Formula 1 – sa schimbam pneul tare incepand cu cursa din Barcelona” se arata intr-un comunicat de presa emis de Pirelli. „Ceea ce facem acum este similar cu ceea ce am facut in Barcelona acum 2 ani si noul pneu va fi mai rezistent, permitand echipelor sa foloseasca o varietate mai mare de strategii a acestora impreuna cu celelalte pneuri care vor ramane neschimbate pana la sfarsitul sezonului. Ultima versiune de pneu va fi foarte apropiata cu ceea ce am avut in 2012.”

Pneurile alocate pentru cursa din Barcelona vor fi cele de componenta tare si cele de componenta medie care sunt marcate cu dunga alba. La Monte Carlo pilotii vor avea la dispozitie pneurile usoare si superusoare iar in Canada vor fi disponibile pneurile superusoare si cele medii, optiune identica cu cea avuta de Pirelli in prima cursa a sezonului 2013, la Melbourne.

Un comentariu

  1. Post By daniel

    Probabil asta este explicatia pentru timpii prea apropiati pe un tur in Malayesia intre medium si hard si nici nu tineau mai mult in mod semnificativ.

Comments are closed.