Pneurile pentru următoarele 4 curse ale sezonului

Pirelli a nominalizat pneurile care vor fi folosite în etapele din Spania, Monaco, Canada și Austria. Nominalizările sunt aceleași ca și în sezonul 2014, dar ținând cont că monoposturile din acest sezon sunt mai rapide și solicitările pentru pneuri sunt mai mari.

În Spania, Pirelli va aduce pneurile P Zero Orange hard și P Zero Alb medium, cele mai dure compoziții din gamă. Circuitul Montmelo este cunoscut ca fiind unul foarte solicitant pentru pneuri și unde temperaturile pot fi, de asemenea, foarte ridicate.

Pentru cursele din Monaco și Canada, un circuit stradal și unul semi-permanent, Pirelli a nominalizat cele mai moi compoziții: P Zero Galben soft și P Zero Roșu Supersoft.

Monaco este cel mai lent circuit din calendar, foarte virajat, unde este nevoie de multă aderență mecanică din partea pneurilor. Etapa din Principat este locul perfect pentru debutul pneurilor supersoft, care ajung rapid la temperatura optimă de funcționare, în combinație cu cele de compoziție soft.

Canada este un alt circuit unde este nevoie de multă aderență mecanică, etapa de aici desfășurându-se de obicei la temperaturi mai scăzute. Prin urmare, și aici, pneurile de compoziție soft și supersoft reprezintă soluția ideală pe un circuit unde tracțiunea și frânarea sunt extrem de importante.

Marele Premiu al Austriei de la Spielberg se desfășoară pe un circuit cu câteva viraje foarte strânse, ceea ce înseamnă că viteza medie este destul de mică. Ținând cont și de condițiile meteo imprevizibile, combinația soft și supersoft se potrivește perfect și cu caracteristicile acestui circuit.

Pneurile nominalizate până acum:

P Zero Roșu P Zero Galben P Zero Alb P Zero Orange
Australia  Soft Medium
Malaezia Medium Hard
China Soft Medium
Bahrein Soft Medium
Spania Medium Hard
Monaco Supersoft Soft
Canada Supersoft Soft
Austria Supersoft Soft