Prelungiri de contracte şi ploaie de penalizări

Fernando Alonso si-a prelungit contractul cu echipa britanica de Formula 1 McLaren-Renault. A fost anuntata o intelegere pe termen lung …

Surpriza insa vine din alta parte: foarte cautatul pilot Max Verstapen si-a prelungit intelegerea cu Red Bull pana la finalul sezonului 2020. Astfel ca cel mai cautat tanar pilot pentru 2019 devine Daniel Ricciardo, daca deja nu era cel mai cautat.

Revenim la spaniolul de la McLaren care a ajuns la al VIII-lea motor folosit in acest sezon din Formula 1 si astfel va pleca de pe ultima pozitie in cursa de la Austin, suferind o penalizare de 35 de pozitii. La coada clasamentului il va intalni pe compatriotul sau Carlos Sainz, acum pilot Renault care si el este penalizat cu 20 de pozitii pe grila de start, datorita aceleiasi situatii.

Nu s-a lasat mai prejos nici colegul lui Carlos, germanul Nico Hulkenberg va suferi si el declasari de pe linia de start, dar in acest moment nu se stie cate.

Valtteri Bottas si-a schimbat neprogramat (mecanicii, nu el) cutia de viteze si va pleca cu 5 pozitii mai jos de pe grila de start decat rezultatul pe care il va obtine in calificari.