Prima poziţie pe grilă obţinută de Vettel ieri în India a fost corectă?

Sunt discutii in acest moment pe site-uri din intreaga lume cum ca prima pozitie a lui Vettel obtinuta in calificarile de Samabata din India nu este corecta. Sunt poze care arata clar cum Vettel incalca articolul 20.2 din regulamentul tehnic care specifica: „pilotii trebuie sa foloseasca pista tot timpul. Pentru a evita neclaritatile precizam ca linia alba defineste limita pistei si este considerata ca parte a ei (a pistei), dar bordurile nu”.

Aceste poze arata cum Vettel in doua randuri este cu toate cele 4 roti in afara circuitului. Ce parare au cititorii F1 Manager? Ar trebuii Vettel penalizat sau nu pentru aceste incalcari?

Mai jos filmuletul cu turul rapid facut de Vettel in ziua de 27.10.2012. Momentele incriminate sunt la 1:11 minute si la 1:23 minute.

3 comentarii

  1. Personal cred ca ar trebui sa i se anuleze turul rapid. In filmulet se vede clar mai ales la mometul 1:11 ca e dincolo de linia alba care delimiteaza circuitul.
    Numai ca daca i se anuleaza turul rapid Vettel nu are alt timp cronometrat. Asta ar insemna sa plece de pe locul 9 Din cauza ca Rosberg nu a iesit deloc pe circuit in Q3.

  2. la limita in ambele cazuri, in mod cert daca este dovedit ca a iesit de pe pista, nu inteleg de ce nu s-a anulat timpul obtinut pe turul respectiv.

  3. Pana la urma nu a avut nici o consecinta micul furt al lui Vettel.
    Am vazut in cursa ca multi piloti au facut aceeasi iesire in afara liniei asa ca … mergem mai departe. Regulamentul se incalca in functie de interese.
    Nu e pentru catei !

Comments are closed.