Red Bull renunță la Renault și trece la motoarele Honda

Red Bull a confirmat oficial că începând cu sezonul 2019 de Formula 1 va trece la motoarele Honda, renunțând la parteneriatul cu cei de la Renault.

După cum informa Motorsport.com încă de-acum câteva zile, conducerea celor de la Red Bull Racing a optat pentru renunțarea la motoarele Renault în favoarea celor de la Honda pentru sezonul 2019 F1.

Decizia celor de la Red Bull, anunțată marți dimineață, face să se încheie un parteneriat de 12 ani între RBR și Renault, în urma căruia au fost obținute până acum nu mai puțin de 57 de victorii la nivel mondial și 4 campionate mondiale ale piloților și 4 ale constructorilor între 2010 și 2013.

Christian Horner a declarat că schimbarea a fost făcută pentru a oferi echipei Red Bull cea mai bună șansă pentru a concura din nou la titluri.

„Acest acord multianual cu Honda semnifică începutul unei noi faze interesante în eforturile Red Bull Racing de a concura nu doar pentru victorii mari, ci și pentru ceea ce a fost întotdeauna țelul nostru – titlurile de campionat”, a spus el. Horner a adăugat că, după o analiză atentă, suntem convinști că acest parteneriat cu Honda constituie direcția potrivită pentru echipă”.

Motorsport.com notează că cei la Red Bull au monitorizat evoluția Honda în urma colaborării dintre aceasta și cei de la Toro Rosso.

La rândul său, președintele companiei Honda, Takahiro Hachigo, a declarat: „Având acum două echipe, asta înseamnă că putem accesa de două ori mai multe date ca înainte. Credem că lucrul cu Toro Rosso și Red Bull Racing ne va permite să ne apropiem de scopul nostru de a câștiga curse și campionate, construind două parteneriate puternice”.

Lucrurile au început să meargă din ce în ce mai prost între cei de la Red Bull și Renault, după câștigarea ultimului lor titlu împreună întrucât cei de la Renault nu au putut să se plieze cu Mercedes și Ferrari în era hibridă a F1.

„Am vrea să le mulțumim celor de la Renault pentru ultimii 12 ani, perioadă în care am trăit împreună câteva momente incredibile”, a mai spus Horner.

Un comentariu

  1. Sa fie bine!

Comments are closed.