Cele mai interesante articole despre Schumi; Poza cu locul accidentului; Starea lui Michael este stabilă însă critică

Actualizare 21:40 Managerul lui Schumi a spus că starea acestuia a fost stabilă pe parcursul întregii nopţi şi pe parcursul zilei de astăzi însă rămâne una critică. Directorului spitalului a admis că nu se poate face nici o prognoză în privinţa timpului de revenire a acestuia şi nu se poate spune în acest moment dacă el îşi va reveni într-o lună, un an sau doi.

Între cele două pârtii de mai jos a skiat germanul cu o viteză mică şi în momentul unui viraj a lovit o piatră, căzând şi rănindu-se la cap.

Aici găsiţi cele mai interesante articole legate de Michael Schumacher:

Michael Schumacher

Declaraţiile lui Michael Schumacher

Continuă declaraţiile frumoase ale lui Schumacher

Schumacher nu va mai pilot nicăieri

Schumacher se retrage din Formula 1

Adio Michael!

31.12. Actualizare 18:42 Purtătorul de cuvânt a lui Michael Schumacher a spus că Michael tocmai şi-a ajutat un prieten să se ridice în urma unei căzături şi că apoi a mers prin zăpada nebătătorită dintre o pârtie roşie şi una albastră. În momentul în care a dorit să ia o curbă a lovit o piatră lucru care l-a aruncat în aer şi în cădere a lovit o altă piatră. Viteza pe care a avut-o a fost în jurul valorii de 10km/oră.

Sabine Kehm s-a arătat indignată de faptul că un ziarist îmbrăcat în preot a dorit să intre la Michael Schumacher şi a afirmat că nu ar fi crezut vreodată că acest lucru este posibil.

31.12. Actualizare 13:18 Starea lui Michael Schumacher a permis ca acesta să mai aibă parte de o operaţie noaptea trecută şi în cursul dimineţii de astăzi o scanare a creierului a arătat o mică îmbunătăţire a situaţiei. Doctorii au spus că în continuare stare lui este critică şi că acesta se luptă pentru viaţă.

Mai jos un film video imediat după accident, film în care Schumacher este luat de un elicopter şi transportat la spital.

31.12 Actualizare 10:15 Profesorul Stephan Chabardes cel care l-a operat pe marele campion german a declarat că următoarele 48 de ore sunt decisive în privința supraviețuirii acestuia. “Următoarele 24 de ore sunt critice. Noi monitorizăm evoluția situației. Cele 24 de ore sau cele 48 de ore care urmează sunt decisive” a declarat doctorul francez.

Schumacher a skiat impreuna cu fiul sau in momentul producerii accidentului.

30.12 Actualizare 21:02 Profesorul Jean-Francois Payen, neurochirurgul clinicii din Grenoble unde este îngrijit Schumacher,  a declarat, luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că dacă nu purta casca de protecţie, germanul ar fi fost deja mort. “Luând în considerare şocul extrem de violent, e clar că a fost protejat de cască. Dacă ar fi avut un astfel de accident fără să o poarte, atunci nu ar mai fost aici, acum. Evident că în sine, nu a fost suficientă pentru a-l apăra complet, dar a fost de ajutor”.

Pe de altă parte, familia lui a mulţumit echipei medicale şi oamenilor din întreaga lume pentru sprijinul acordat după accidentul pilotului german şi a solicitat presei, într-un comunicat, să-i respecte intimitatea, informează L’Equipe.

“Vrem să mulţumim echipei medicale care, noi ştim asta, face tot posibilul pentru a-l ajuta pe Michael. Mulţumim şi oamenilor din lumea întreagă care şi-au exprimat simpatia şi au trimis urările cele mai bune pentru recuperarea lui Michael. Vrem să solicităm presei să ne respecte intimitatea noastră şi pe cea a prietenilor noştri şi le mulţumim pentru sprijin“, se arată într-un comunicat al familiei Schumacher citat de Sabine Kelm, managerul fostului pilot.

30.12 Actualizare 12:55 Fostul pilot de Michael Schumacher, care a fost rănit grav la cap într-un accident suferit în staţiunea franceză Meribel, este în continuare în stare critică, în comă indusă, au anunţat medicii din Grenoble, informează ledauphine.com.

“Schumacher este în continuare în stare critică. Deocamdată nu putem să ne pronunţăm cu privire la soarta lui Michael Schumacher. El este în comă artificială. Obiectivul nostru este să limităm creşterea presiunii intracraniene. Putem spune că viaţa îi este în pericol şi că situaţia este foarte gravă. Având în vedere violenţa impactului, o persoană care ar fi suferit un astfel de impact fără cască nu ar mai fi ajuns aici“, a declarat un doctor de la Centrul Medical Universitar din Grenoble (CHU), luni, într-o conferinţă de presă.

Doctorii au declarat ca se lucreaza la cazul lui de la ora la ora si ca se incerca sa se castige timp si ca nu se pot pronunta asupra viitorului acestuia privine sansele de supravietuire desi are parte de cea mai buna ingrijire posibila. Credem ca o minima smerenie ne face sa admitem ca viata lui Schumacher este doar in mainile lui Dumnezeu acum.

30.12. Actualizare 10:07 Mesajele foștilor colegi din F1 și prieteni sau „fii și frați” cum se numesc ei însuși au început să curgă.

„Este o seară foarte tristă. Michael, acesta este cel mai important Grand Prix al vieţii sale şi îl vei câştiga. Michael a fost ca un tată pentru mine în Formula 1, a fost (şi va fi) alături de mine în fiecare fază a carierei mele”, a notat compatriotul lui Schumacher, multiplul campion mondial de F1 Sebastian Vettel.

„Mă rog pentru tine, fratele meu!! Şi sper să te faci bine cât mai repede, Michael!!”, a scris şi brazilianul Felipe Massa, fost coleg al germanului la echipa Ferrari.

Francezul Romain Grosjean şi-a arătat, de asemenea, susţinerea: „Toate gândurile noastre sunt pentru Schumi şi familia sa! Sper să te faci bine repede”.

Britanicul Jenson Button consideră că Schumacher are puterea de a trece peste această problemă. „Gândurile mele sunt alături de Michael Schumacher în această perioadă grea… Michael, mai mult decât oricine, are puterea să treacă peste asta”

30.12 Actualizare 00:35 este în comă indusă în urma accidentului avut. Gerard Saillant a plecat de la Paris spre Grenoble pentru a constata starea în care se află germanul. Chirurgul în cauză este acelaşi care l-a operat pe Schumi în 1999 la picior în urma accidentului suferit în timpul cursei de la Silverstone. Se pare că situaţia pilotului german este critică cu doar 5 zile înainte de a-şi serba ziua de naştere care este în 3 Ianuarie. Jandarmeria montană din Courcheval, care a intervenit după accidentul lui Schumacher, a precizat că germanul a suferit “un traumatism cranian sever”. Alături de el este soţia Corina şi cei doi copii.

29.12 Michael Schumacher a suferit astăzi un accident la ski în Alipi francezi. Campionul mondial al Formulei 1 în anii 2000-2004 cu echipa Ferrari şi de două ori campion mondial cu echipa Benetton în 1994 şi 1995 s-a lovit cu capul de o stâncă şi a fost recuperat de pe pistă de către echipajul de intervenţie.

S-a emis un scurt comunicat în care se precizează că germanul purta cască în timpul loviturii şi purtătorul de cuvânt a spus ca nu poate emite în continuu comunicate despre starea de sănătate a germanului. Un reprezentant de la faţa locului a spus că în momentul în care a fost transportat la spital Schumacher era conştient dar vizibil traumtatizat în urma şocului.

Iniţial acesta a fost dus la un spital în Moutiers şi ulterior a fost mutat în altul mai mare din Grenoble, lucru ce arată faptul ca repercursiunile loviturii sunt destul de serioase. Acest lucru este întărit şi de faptul că nu s-a emis nici un comunicat liniştitor din partea spitalului sau a lui Sabine Kehm, purtătoarea de cuvânt a lui Michael.

Un ziarist a declarat că loviturile sunt serioase dar că nu îi pun în pericol viaţa acestuia.

F1 manager vă va ţine la curent cu evoluţia stării de sănătate a lui Schumacher pe măsură ce alte informaţii vor fi disponibile.

 

 

10 comentarii

 1. Doamen, inca nu pot sa cred ca e adevarat ce citesc. Sa ne rugam ca sa aiba putere si sa poata lupta pentru viata. Dupa ultimele informatii, starea lui este critica si sigur va fi in coma in urmatoarele 48 de ore. :(

 2. Asa iti dai seama ce conteaza cu adevarat in viata. Si iti amintesti ca la 2 m adnacime se sfarseste totul. Tot ce tine de trup, materie si placere. Dumnezeu sa il ajute!

 3. Schumacher va trece si peste asta! El are puterea sa o faca…

  1. Post By farcas argentina

   Dumnezeu este cu tine!

 4. Am admirat mereu vointa lui si determinarea de care a dat intotdeauna dovada. Dumnezeu sa-l ajute! Copiii lui au nevoie de el! …

 5. Prima data cand am auzit stirea la radio am crezut ca nu aud bine. Cum naiba sa te accidentezi atat de rau la schi cand stii sa schiezi foarte bine? Si totusi e adevarat. Sper sa treaca cu bine peste toate. Sanatate Schumi!

 6. Post By HUSKMAN

  Dumnezeu sa-i dea lui Michael sanatate si putere de-a lupta si de aceasta data, asa cum de atatea ori a fost in stare sa o faca si-n F1!
  AN NOU fericit cu sanatate pentru F1 Manager si tuturor simpatizantilor!
  LA MULTI ANI tuturor iubitorilo de F1!

 7. Post By daniel

  Ce se mai stie despre starea lui Scumi? Stirea cu „a schiat cu viteza mica in momentul accidentului” mi se pare improbabila. Nu e casca de schi la fel de tare ca si cea de pilot de F1 dar nici chiar asa.

 8. uitati-va ce mesaj frumos a postat Massa pe instagram cu ocazia zilei de nastere a lui Michael. Fata de ceilalti piloti fara credinta, Massa scrie ca, crede in Dumnezeu si se roaga pentru fratele lui. O relatie mult mai stransa decat prietenie intre cei doi fosti coechipieri. Ne rugam cu tine Felipe, speram sa il vedem din noi sanatos pe Michael! „Happy Birthday my Brother Michael ! be strong !! Be strong !! Don’t give up !! We are praying for you to be back health !! We have faith in God

  1. We love you and your family ❤”

Comments are closed.