Tensiuni în colaborarea Red Bull-Renault: „este dificil să ai un partener care minte”

Cyril Abiteboul, managerul pe partea de motorizare a diviziei Renault din F1 admite ca Renault are unele probleme la inceputul sezonului 2015 si spune: “eu nu caut scuze”.

El insa spune ca este gresit faptul ca Adrian Newey spune ca singura problema a masinii din 2015 este „unitatea de putere” furnizata de Renault.

“Adaugat la problema noastra sunt si unele probleme de sasiu pe care Red Bull le are si care nu ajuta la aceasta situatie. In particular, lipsa stabilitatii partii spate a masinii. Aceste doua problema combinate fac masina dificil de condus” a mai spus managerul francez. El a admis: „Da, este greu sa ai un partener care minte.”

In incheiere a mai spus: „Adrian este un gentlmen incantator si un inginer remarcabil, dar el si-a petrecut viata criticand producatorii de motoare pe care i-a avut. Si este prea batran ca sa se mai schimbe.”

Amintim declaratiile lui Horner: “Nu am nici o idee cum ei (cei de la Renault) au reusit sa o *** asa de rau”, si pe cea a lui Adrian Newey: „este frustrant ca avem un motor care este mult in spate si la care nu se vede luminita de la capatul tunelului pentru tot felul de probleme pe care le inregistreaza.”