Tribunalul FIA nu a decis în cazul testelor efectuate de Mercedes

Tribunalul FIA nu a decis astazi ce masuri va lua in cazul testelor efectuate de Mercedes impreuna cu Pirelli pe ciruitul din Barcelona in zilele de 15,16 si 17 Mai.

FIA i-a exonerat insa pe cei de la Pirelli de orice raspundere spunand ca nu au incalcat nici un cod in vigoare.

Paul Haris avocatul echipei Mercedes a acuzat FIA de standarde duble spunand ca Ferrari nu au fost sanctionati desi circuitul a fost inchiriat de acestia cand au efectuat testele nu de Pirelli ca in cazul lor. El a mai spus ca cei de la Ferrari au depasit cei 1000km permisi, ei nu. Testele in cele din urma spune avocatul au fost in cazul lor teste Pirelli pe cand in cazul Ferrari au fost teste Ferrari. Mai mult, celor de la Ferrari li s-a permis ca pe baza unei promisiuni verbale din partea celor de la Pirelli ca au autorizatie pentru efectuarea testelor sa fie exonerati de orice raspundere pe cand lor nu li se ia in considerare aceasi confirmare verbale primita.

Christian Horner a fost prezent si a spus ca nu se asteapta doar la o sanctiune financiara asupra echipei Mercedes fiindca acest lucru ar insemna faptul ca testele ar fi aprobate dar la un anume cost. El a mai spus ca atunci cand folosesti o masina de Formula 1 este imposibil sa nu inveti ceva si deci sa beneficiezi de un avantaj. Iar propunerea Mercedes de a renunta la testul pentru tinerii piloti programat in acest an ca sanctiune ce sa fie aplicat propriei echipe, a spus ca nu i se pare potrivita si pe masura gravitatii faptei comise.

Ferrari au trimis si ei doi avocati iar echipele McLaren si Williams au trimis cate un reprezentant.

Decizia in acest caz se va da maine, Vineri 21 Iunie.

 

2 comentarii

  1. Post By daniel

    Despre ce test Ferrari discuta avocatul celor de la Mercedes ? Cel cu monopostul din 2011 ?

    1. Post By F1 Manager

      Da.

Comments are closed.