Un interviu cu Kimi Raikkonen

Cum te simţi să fi înapoi la Maranello (sediul echipei Ferrari)?

K.R. Este plăcut să mă întorc aici, desigur este plăcut să mă întorc şi să văd oamenii care erau aici atunci când am fost la Ferrari. De asemenea sunt unii oameni noi, dar până acum a fost foarte bine. Sunt mulţi oameni buni în echipă, cu multe cunoştinţe.

Care este obiectivul pentru viitor?

Există un singur lucru: noi încercăm să câştigăm campionatul. Sperăm ca şi echipă să putem face acest lucru. Va fi dificil, în special cu noile reguli. Este foarte greu să spui cine şi unde va fi. Acesta este singurul lucru pe care încerăm să îl facem: de a câştiga campionatul.

Întoarcerea ta i-a făcut pe suporterii Ferrari foarte fericiti …

K.R. Este tot timpul plăcut să ai suporteri şi faptul că ei se bucură de întoarcerea mea la echipă este un bonus. Şi sperăm să obţinem rezultatele care îi vor face şi mai fericiţi.

Cât de diferit va fi cu noile reguli şi cu noul motor turbo V6 pe maşini?

K.R.Sentimentul meu este ca pilotarea noilor masini nu va fi la fel de dificila precum oameni cred. Speram sa descoperim ca va fi simplu. Cu siguranta va fi dificil pentru oamenii de pe tehnic, toti cei care au facut noul motor, noile cutii de viteze si toate aceste lucruri. Dar cred ca nu afecteaza asa de mult pilotul. Sigur ca avem noi butoane si lucruri de urmarit, sa asteptam si sa vedem. Va fi mult mai usor de spus dupa primul test.

Ce crezi despre acordarea de puncte duble la pentru ultima cursa a sezonului?

K.R. Este la fel pentru toata lumea, ar putea ajuta pe cineva sau ar putea fi contra cuiva, si desigur ca cei pe care ii va ajuta le va place acest lucru. Pentru mine nu conteaza cum va fi. Este regula, deci ca imi place sau ca nu, tot nu se va schimba.

Care este circuitul tau favorit?

K.R. Spa este foarte placut pentru ca este de moda veche, sunt si noi circuite de asemenea  unde s-a facut o treaba buna. Cele din SUA si India sunt dragute si chiar imi plac.

Ai folosit simultaorul Ferrari?

K.R. Am muncit in simulator si vom mai munci si in viitor, dar in special ca sa verificam unele butoane si sa vedem cum functioneaza lucrurile.

Care sunt gandurile tale legate de noul inginer de cursa Antonio Spagnolo?

Am lucrat cu el inainte pentru doi ani de zile, el a fost inginerul de date pentru mine. Il stiu inca de atunci, si nu a fost dificil pentru mine si m-am bucurat sa il vad. L-am vazut la unele curse si am vorbit rapid cand am trecut unul pe langa altul prin garaje. Pentru el va fi o noua provocare, dar el stie sistemele si are o multime de experienta, deci cred ca va fi bine. Desigur ca de undeva avem de construit lucrurile impreuna. Nu vad nici o problema sau de ce nu ar putea sa fie bine. Este doar incitant.

Un comentariu

  1. Interesanta formulare „noi încercăm să câştigăm campionatul. Sperăm ca şi echipă să putem face acest lucru.”

Comments are closed.