Vettel: „Dacă Lewis era mai rapid aş fi avut o şansă mai bună de a-l depăşi pe Rosberg.”

„A fost o situație dificilă la sfarsitul cursei cu Lewis facand unele trucuri murdare” a spus Vettel prin radio la incheierea cursei.

În conferința de presă de după cursă, Vettel a sugerat apoi că Hamilton a fost de fapt nu departe suficient ca el să se simtă liber să il atace pe Rosberg.

„De Daniel [Ricciardo] a fost destul de simplu a trece, dar când am ajuns în spatele Max, am început să alunec și comportamentul mașinii s-a deteriorat”, a explicat Vettel. „In spatele lui Nico am fost mai rapid datorită faptului ca Lewis a încetinit, dar ei au fost foarte, foarte rapizi pe linii drepte. Cu Red Bull a fost mai ușor ca Max nu a avut DRS, ca în cazul lui Nico.”

„Pe a doua linie dreapta am incercat ceva dar Nico s-a apărat bine, nu am putea încerca ceva stupid, deoarece Lewis nu a fost suficient de mult in fata. În cazul în care plonjam pe interior sau pe exterior era riscul de a-l lovi pe Lewis si apoi il aveam in spate si pe Max. Ultimele ture au fost intense, m-am gândit la un moment dat ca pot câștiga cursa. Cu toate acestea, eu sunt fericit cu podiumul.”

Vettel a insistat asupra faptului că a făcut tot ce a putut să il prindă pe Rosberg, deși a recunoscut că era conștient de lupta din titlu.

„Am făcut ce am putut”, a spus el. „Urmarind doua masini glisezi și anvelopele devin fierbinți. Lewis a fost un pic prea aproape – altfel aș fi putut avea un atac mai bun asupra lui Nico care s-a apărat bine in virajul 11 unde aș fi putut avea o șansă mai bună. Interesul meu, odată ce am trecut de Max, a fost să câștig cursa, ținând cont de faptul ca ei lupta pentru campionat. Lewis a încercat să il impinga pe Nico înspre cei din spate. Dar nu am putut să il depășesc.”

Vettel l-a lăudat apoi pe Rosberg, spunând că pilotul Mercedes a meritat titlul.

„Cred că din punctul meu de vedere nu câștigi un campionat pe noroc, Nico a câștigat astăzi și el este un campion ce a meritat sa fie”, a adaugat Vettel. „Uneori, se poate sa avem situații nefericite sau norocoase cu masina, uneori ai ani mai buni sau ani mai răi, și azi este ziua lui Nico. – Suntem datori sa il felicitam ca este un campion pe merit.”

3 comentarii

 1. Post By victor L

  Ce explicatie puerila:„Dacă Lewis era mai rapid aş fi avut o şansă mai bună de a-l depăşi pe Rosberg.”
  Normal, ratatul de Hamilton e de vina ca Vetel nu a reusit sa-l depaseasca pe Rosberg :P

 2. F1 Manager a zis foarte bine: ratatul zilei …
  Nu vei dormi la noapte din pricina ca il negro a pierdut desi si-a aratat caracterul apeand la lucruri mizerabile pe care nici un alt pilot de F1 nu le-a mai facut pana acuma.
  Victoras vezi ca maine incep orele la a VII-a de la 8. Fa nani amice. Temele le-ai facut?

  1. Ioaneeeeee! Sa stii ca eu am dormit foarte bine azi noapte!
   Insa ma supara cand cineva (din umbra, fara sa-mi spuna de ce … ca doar de asta imi dau adresa de mail la postare) imi sterge mesajul pus aici (ieri s-a intimplat de doua ori fara explicatii). Daca deranjez va rog sa-mi spuneti si promit solemn sa nu o mai fac!
   Ce zicea de fapt vitelul?
   „Lewis a încercat să il impinga pe Nico înspre cei din spate. Dar nu am putut să il depășesc.” Atat si nimic mai mult! Restul e can-can la fel ca si titlul cu castigarea campionatului de catre Nico.
   Bravo lui. Dar …. nemtii stiu de ce nu o merita!
   Pacat ca nici nemtii nu mai sunt ce au fost!

Comments are closed.