Webber şi Gutierez penalizaţi pe grila de start din Bahrain – fără alte penalizări

Pentru ca l-a lovit din spate pe Adrian Sutil l-a capatul unei linii drepte lui Esteban Gutierez i s-a aplicat o penalizare cu 5 pozitii pe grila de start a Marelui Premiu din Bahrain ce se va desfasura saptamana viitoare in 19-21 Aprilie.

Mexicanul si-a recunoscut greseala si si-a cerut scuze lui Adrian Sutil.

Mark Webber a spus ca initial i s-a parut ca Vergne ii acorda trasa pe care sa intre in viraj si apoi pare ca este vina lui. El a mai spus ca a fost un sfarsit de saptamana uimitor cel pe care l-a avut. Sa speram ca saptamana viitoare va avea un sfarsit de saptamana uimitor dar in cealalta directie tinand cont ca va pleca cu 3 pozitii in spate pe grila fata de pozitia pe care o va obtine.

Actualizare: nici o penalizare pentru folosirea DRS-ului sub steag galben pentru Sebastian Vettel, Mark Webber, Kimi Raikkonen, Jenson Button, Romain Grosjean, Nico Hulkenberg, Daniel Ricciardo, Valtteri Bottas si Max Chilton care au fost chemati cu toti la comisarii de cursa pentru explicatii. Tinand cont de faptul ca FIA  avut din nou probleme cu sistemul de telemetrie si posibilitatea de a folosi DRS-ul sau nu tinea de pilotii exclusiv ei nemaiputand fi anuntati automat daca pot folosi sau nu sistemul, comisarii au decis sa nu îi penalizeze pe acestia.

3 comentarii

 1. Post By daniel

  De ce a fost penalizat Webber ? Pentru acrosaj sau pentru pneul care facea concurs singur pe pista ? Cam incorecta nepenalizarea celorlati piloti care au utilizat DRS sub steag galben. Spun incorect pentru ca alti piloti au putut sa se conformeze iar ei nu. Au obtinut un avantaj prin incalcarea unei reguli.

  1. Post By Johann

   pentru acrosaj

   1. Post By daniel

    Mlutumesc pentru clarificare. Daca pe Mark l-au penalizat pentru acrosaj cam la fel trebuia si in cazul lui Perez vs Kimi.

Comments are closed.