25 de curse maxim

Formula 1 a anunțat, ca parte a dezvăluirilor privind sezonul 2021, că va fi stabilit un caldendar maxim al curselor, în timp ce week-endurile curselor vor fi mai scurte.

31 octombrie marchează cel mai recent punct de plecare din foaia de parcurs către 2021, unde Formula 1 și FIA au primit sarcina de a crea o nouă viziune pentru sportul cu motor. Și asta pentru că actualul Acord Concorde se încheie odată cu campania 2020. Au fost dezvăluite potențialele proiectări de mașini și o perspectivă asupra reglementărilor tehnice iar în urma acestora au fost furnizate publicului mai multe detalii despre la ce alte schimbări ne putem aștepta să vedem din 2021.

Au fost însă exprimate și preocupări cu privire la logistica calendarului în continuă extindere și în care se vor confrunta echipele. Dar noile reglementări sportive prevăd maximum 25 de curse în sezon.

Pentru a încerca să ajute cursele suplimentare, weekend-ul va fi condensat de la patru zile (joi, vineri, sâmbătă, duminică) la trei zile (vineri, sâmbătă, duminică), ziua pentru mass-media și controlul FIA mutându-se vineri. În schimb, nu sunt așteptate modificări majore la formatul actual al curselor. „Unele dintre modificările-cheie la Regulamentul sportiv sunt numărul maxim de curse, care vor fi stabilite la 25”, a spus Ross Brawn.

”Schimbăm și formatul cursei. Promotorii se bazează pe un weekend de cursă de trei zile, dar schimbăm formatul zilei de vineri, astfel încât toate activitățile care au loc joia vor fi condensate a doua zi”, a mai spus Ross.