26 de ani de la moartea lui Ayrton Senna. Loialitatea față de Honda nu l-a lăsat să semneze cu Williams pentru 1992, dezvăluie fostul manager al brazilianului

La 1 mai se împlinesc 26 de ani de la moartea pilotului-minune Ayrton Senna. Într-un interviu acordat in urmă cu câteva zile pentru emisiunea „Beyond The Grid”, Julian Jakobi, fostul manager al pilotului brazilian a dezvăluit că Senna a participat la Marele Premiu al Belgiei din 1991 cu două oferte contractuale pentru 1992 în mapa sa: una de la McLaren și alta de la Williams.

Senna a câștigat titlurile din 1988, 1990 și 1991 cu McLaren, dar Williams era echipa pe care o urmărea cu atenție, datorită motoarelor sale Renault din ce în ce mai performante și a FW14, cea mai avansată mașină tehnologică de pe grila de start. Deși părea logic ca Ayrton Senna să se alăture echipei lui Sir Frank, asta nu s-a întâmplat niciodată, a explicat Jakobi, din cauza loialității brazilianului față de parteneriatul său cu Honda.

„Ayrton a vrut să meargă la Williams, dar a rămas loial celor de la Honda”, a spus Jakobi, care a supravegheat unele dintre cele mai mari oferte din istoria sportului.
„Instinctul său de bază era să se îndrepte către Williams mai devreme (decât în ​​1994). Dar a fost loial, în special domnului Kawamoto, fostul președinte al Honda. Și îmi amintesc că mi-a spus, chiar la sfârșitul anului 1991, când a câștigat cel de-al treilea campionat, că nu a simțit că Honda este ceea ce trebuia și spunea că e îngrijorat pentru viitor”, a povestit Jakobi.

„Îmi amintesc că în 1991 m-am dus la el cu două contracte: unul pentru McLaren și unul pentru Williams. Ayrton știa că ar fi trebuit să plece la Williams, iar noi aveam ambele contracte gata să fie semnate. Am crezut că a doua zi va semna cu Williams. Dar el a vorbit cu Kawamoto, în Japonia, și a venit a doua zi dimineață și a spus: „O să mai stau un an ”. Așa că a rămas la McLaren și pentru 1992”.