„Astăzi a fi pilot de Formula 1 esta la fel de periculos ca și a fi fotbalist”

Stirling Moss crede ca Formula 1 in era moderna si-a pierdut din interesul existent in trecut odata cu avansul facut de tehnologie in domeniul sigurantei. Moss care a alergat in Formula 1 in ani ’60 cand moartea unui pilot era un lucru obisnuit in sporturile cu motor a afirmat ca F1 in prezent nu este mai periculoasa decat fotbalul.

„Pericolul facea din curse un lucru mult mai frenetic, mai palpitant decat este in prezent. Pofta de a concura venea din pericolul ce exista atunci cand conduceai o masina de curse. Cursele erau un sport foarte periculos si daca esti tanar doresti sa incerci ceva asemanator. Pur si simplu nu imi pasa, nu ma interesa cat de mare era riscul de a muri. Cautam doar sentimentul de a conduce o masina la vitexa maxima posibila, asta era singurul gand pe care il aveam cand eram in masina” a declarat octogenarul englez.

El a continuat spunand ca „F1 a devenit un sport sigur, a devenit la fel de periculos ca si fotbalul. Acest lucru este incredibil, masinile sunt construite din fibra de carbon si rezista la niste forte fenomenale. S-au facut multe progrese. Cred ca acele vremuri au apus. Faptul ca sportivi sa moara in competitii astazi este vazut ca inacceptabil. In anii de dupa razboi, era ceva grozav desigur daca un pilot murea intr-o cursa, dar nu era de neacceptat asa cum este astazi.”

In incheiere a spus: „cred ca astazi F1 ar fi mult mai interesanta daca s-ar construii ziduri la marginea pistei pe intregul circuit. Atunci ai vedea de fapt cat de buni sunt cu adevarat actualii piloti de F1.”