„A fost o mare, mare lovitură”

Dupa accidentul suferit Alonso a declarat: „cred ca totul din partea de sus a masinii a fost spart, deci am fost norocos din acest punct de vedere. Sunt dezamagit de punctele pierdute, dar sunt si norocos ca pot fi in masina din nou in Monza peste numai cateva zile, fiindca uitandu-ma la imagini imi dau seama ca puteam sa am probleme cu mainile sau cu capul pentru ca masina lui Grosjean a fost foarte aproape.”

El spune ca nu a avut idee despre ceea ce s-a intamplat: „primul lucru a fost Maldonado care a furat startul – am fost surprins fiindca noi inca aveam luminile rosii si el era deja pe locul 3 sau 2. Startul a fost bun fiindca am depasit cele doua masini Sauber si am fost in a treia pozitie, dar am inceput sa ma intorc si am simtit ca vine un tren. A fost o mare, mare lovitura.”

„Nu am stiut ce s-a intamplat pana nu am vazut la tv fiindca a fost dificil de imaginat cum de lovitura a fost asa de puternica sau cum o masina poate fi deasupra ta asa de repede. Dupa ce am vazut la tv, l-am vazut pe Grosjean si Lewis ca s-au atins unul de altul. Au pierdut controlul si apoi au ajuns in fata noastra” a mai spus Fernando.

In incheiere a spus: „unii piloti trebuie sa incerce sa isi asume mai putine riscuri la startul cursei. Este o tendinta in formulele inferioare, dar ar fi mai bine daca ar incepe sa faca acest lucru chiar de la inceputul carierei, ei trebuie sa invete sa respecte mult mai strict regulile legate de comportamentul pe circuit.”