A murit Porsche Alexander, creatorul masinii Porsche 911

Ferdinand Alexander Porsche, constructorul masinii Porsche 911 si fondatorul Studoului de Proiectare Porsche a murit la Salzburg, Austria. El este nepotul fondatorului Porsche si Ferdinand a murit la varsta de 76 de ani urmand a fi inmormantat la Zell am See, alaturi de el va fi familia apropiata. O ceremonie publica va avea loc la o data ce va fi anuntata ulterior.

“Ca si creator al masinii Porsche 911, el a stabilit o cultura a proiectarii care se reflecta asupra masinilor noastre de sport pana in ziua de azi” a declarat Matthias Mueller, directorul de la Porsche AG, intr-o declaratie trimisa prin posta electronica. Filosofia sa de proiectare este pentru noi o legenda pe care noi o vom onora si in viitor” a continuat el.

Ferdinand Alexander Porsche a proiectat primul model 911 in 1962. El a parasit compania in 1972 cand aceasta a fost restructurata intr-o companie mixta pe actiuni. El a fondat apoi “Porsche Design Studio” cunoscut fiind pentru eleganta simpla a produselor sale, printre care amintim memoriile de calculator, ceasurile, monoclurile si gentile.

Dumnezeu sa il odihneasca!