Abiteboul: Problemele Renault, tot mai frustrante și inacceptabile

Șeful echipei Renault, Cyril Abiteboul, declară că echipa sa trebuie să găsească rezolvarea cauzelor care au stat la baza unui șir de probleme ce au afectat afectat mașinile în Marele Premiu din Bahrain.

Cu câteva tururi înainte de final Nico Hulkenberg și Daniel Ricciardo s-au retras simultan din cursă în părți diferite ale circuitului în urma unor defecțiuni tehnice, aparent la motoarele furnizate de Renault.

Inițial, echipa s-a bucurat de un ritm impresionant al cursei, iar toată lumea aștepta o mare lovitură, cu un punctaj bun, când, la un moment dat, mbele mașini s-au oprit la distanță de câteva secunde una de cealaltă. Prima a fost mașina lui Hulkenberg, care a suferit o problemă la motor, forțându-l să se oprească. Sub steagul galben, Daniel Ricciardo s-a apropiat de același colț, cu probleme la MGU-K, care l-au forțat să se oprească la doar câțiva metri distanță de Hulkenberg.

Șeful echipei, Cyril Abiteboul, a comentat astfel: ”După o iarnă foarte intensă, am avut un început de sezon foarte prost. Ca și la Melbourne, calificarea noastră în Bahrain a fost compromisă de problemele electronice minore, care au afectat ambele mașini. Cursa noastră de azi a avut un final atât de brusc. Sunt chestiuni pe care de care ne-am izbit înainte, dar pe care nu am reușit să le rectificăm în Bahrain. Aceste probleme sunt din ce în ce mai frustrante și inacceptabile, deoarece ambele mașini au demonstrat că sunt foarte competitive, atât pe parcursul unei singure etape, cât și în cursă”.