Alain Prost: Renault e fericită că a pierdut Red Bull ca și client în 2019

Alain Prost spune că Renault nu a fost „nefericită” că a pierdut Red Bull ca și client, după ce relațiile lor deveniseră tot mai încordate. Red Bull a făcut pasul către Honda, semnând deja un parteneriat pentru motoare cu Honda începând din sezonul 2019, aruncând toată vinovăția pentru pierderea titlului în tabăra celor de la Renault.

Red Bull a fost detronată ca echipă dominantă în Formula 1 de către Mercedes odată cu introducerea motoarelor Hibrid V6, Săgețile de Argint reușind să obțină toate titlurile începând cu 2014. Cu toate acestea, Vettel a părăsit echipa la sfârșitul anului 2014, după un sezon de luptă, Daniel Ricciardo, Daniil Kvyat și Max Verstappen fiind apoi cei care s-au luptat din greu pentru Red Bull.

Consilierul Renault, Alain Prost, spune că așteaptă un 2019 mai liniștit, în condițiile în care Renault a semnat cu Daniel Ricciardo pentru sezonul viitor. Francezul crede că venise timpul ca parteneriatul dintre Renault și Red Bull să se termine. „În cele din urmă nu am fost nemulțumiți să-i vedem plecați”, a declarat Prost pentru L’Equipe. Eu am relații foarte bune cu ei, chiar dacă am criticat modul lor de comunicare”.