Alonso este realist in privinta MP din Malaezia

Cu doar o saptamana intre cursele de la Melbourne si Sepang, Alonso este constient ca nu poate astepta sa aiba viata mai usoara.

In acest sens declara “in Malaezia vom alerga din nou intr-un mod defensiv. Nu exista alta cale, datorita faptului ca masina F2012 este identica cu ceea ce am avut in Australia. Vom incerca sa o adaptam cat mai bine posibil stiind ca nu va fi usor. Sunt doua locuri unde va trebuii sa lucram cu mare atentie: gasirea compromisului potrivit intre balanta aerodinamica si degradarea pneurilor.”

El a adaugat “Sepang are doua linii drepte, care datorita lungimi lor fac ca lipsa vitezei maxime sa aduca o pierdere mai mare decat cea din Melbourne, unde pe cele doua linii drepte pe care s-a putut folosii DRS-ul (aripa spate mobila) erau destul de scurte.

Legat de vreme a spus ca “ nu exista loc asemanator in lumea Formulei 1 in care se se treaca de la soare stralucitor la ploaie torentiala in cateva minute, nici macar la Spa nu este aceasta variatie asa de puternica. Cei de la boxe vor trebuii sa isi tina ochii deschisi si sa priveasca cu atentie radarul ca sa fie pregatiti pentru orice schimbare de vreme. In aceste moment predictiile sunt pentru ploaie putenica atat in cursa cat si in calificari, dar sincer nu prea ma in cred in predictiile meteo. Lucrul important este sa reactionam prompt si sa reusim sa folosim fiecare oportunitate. Singurul lucru de care poti fi absolut sigur este ca va fi cald, foarte cald.”