Alonso: Acest sezon este de pregătire pentru 2022

Pilotul spaniol Fernando Alonso consideră că acest sezon este un „an de pregătire” pentru Alpine, pentru 2022, când un nou set de reglementări tehnice vor fi introduse în F1, în încercarea de a crea curse mai bune.

Noile reguli ar putea zdruncina ordinea actuală și toate echipele lucrează deja la mașinile de anul viitor, conștiente de importanța lor. „Suntem conștienți că 2022 va fi un an important și acesta este, în anumite privințe, un an de pregătire”, a declarat Alonso. „Mă simt din ce în ce mai încrezător, cu fiecare cursă. E nevoie de puțin timp pentru ca cei din echipele noi, din acest an, să se adapteze. Același lucru se întâmplă cu mine”.

Alonso revine la Baku pentru prima dată de la primul său tur dramatic în 2018, când s-a acroșat cu Serghei Sirotkin, provocând o dublă pană pentru sponiolul aflat  la echipa McLaren, care a revenit cu greu la boxe pentru înlocuirea cauciucurilor.

„Îmi place mereu să concurez aici la Baku”, a spus Alonso. „Este un circuit bun, cu o mulțime de viraje provocatoare și oportunități de depășire. După două curse la rând, unde a fost destul de greu să depășești, este frumos să ai o cursă în care totul este mai mult posibil”.