Alonso crede că noul sezon F1 va fi „provocator”: „Mă aștept la surprize”

Fernando Alonso consideră că vor exista „câteva surprize” atunci când echipele își vor manifesta ritmul final când va începe noul sezon de F1 în acest weekend.

Alonso revine la Formula 1 după o absență de doi ani și o face la echipa cu care și-a câștigat ambele titluri mondiale la mijlocul anilor 2000.

Evenimentul din acest weekend va marca primul Mare Premiu de Formula 1 al lui Alonso, din noiembrie 2018, și vine la nouă luni după ce și-a confirmat revenirea cu Alpine.

Formula 1 și-a păstrat majoritatea reglementărilor sale tehnice, înainte de revizuirea din 2022, dar au fost făcute modificări pentru a reduce nivelurile de forță, concentrate în principal pe podea și borduri.

Alonso a încercat monopostul Alpine A521 în timpul testelor de pre-sezon în Bahrain la începutul acestei luni și spune că este dornic să vadă cum stau toate echipele.

„Am parcurs o mulțime de kilometri în timpul testării, ceea ce este important, deoarece oferă ceva pe care să ne construim pentru restul sezonului”, a spus el.

„Am finalizat cea mai mare parte a programului nostru în cele trei zile din Bahrain, așa că suntem relativ mulțumiți pe acest front”, a menționat pilotul spaniol.

„În ceea ce privește performanța, este prea devreme pentru a spune ceva și cred că nu vom cunoaște adevărata ordine a grilei până la prima sesiune de calificare de sâmbătă. Mă aștept să fie câteva surprize”.

„Am învățat multe în perioada în care am stat departe de Formula 1, în special toate stilurile diferite de curse, dar acum m-am întors în F1 și sunt foarte motivat pentru ceea ce ar trebui să fie un sezon provocator”, a declarat spaniolul.