Alonso declară că F1 și-ar putea pierde credibilitatea

„Este un sezon fantastic, este plin de neprevazute. Cred ca oamenii stau in fata televizorului si au parte de suprize in fiecare cursa. Este bine pentru audienta, este bine pentru sport sa atragi atentia asupra curselor. Pe de alta parte noi putem sa ne pierdem credibilitatea. Nu este posibil ca cea mai buna echipa, cel mai bun pilot, cea mai buna strategie de a castiga curse sa nu mai functioneze, pentru ca de afara se pare ca oricine poate castiga orice cursa” a declarat dublul campion mondial.

El a mai adaugat: „nu conteaza talentul, nu conteaza echipa, nu mai conteaza perfromanta, este ca la o loterie. Ceea ce reusesti in Formula 1 nu trebuie sa se obtina prin sansa. Trebuie sa ne asiguram ca daca castigi o cursa este pentru faptul ca ai facut ceva mai bine ca ceilalti. Si nu cred ca acest lucru este clar pentru toata lumea in acest moment dupa cum observam ca au evoluat lucrurile.”

Legat de lupta din campionat el crede ca se va intinde pe intregul sezon.

„Nu suntem multumiti de masina cu care am inceput sezontul dar suntem multumiti cu pozitia pe care o avem si cu punctele pe care le-am obtinut. Lucrurile sunt complexe si lupta pentru campionat se va da pana la sfarsit. Nu este nici o masina care sa domine competitia asa cum a fost in ultimii ani. Nu stiu daca vom castiga campionatul, dar vom lupta pana la ultima cursa, sunt sigur de acest lucru” a incheiat Fernando Alonso.