Alonso, eroul nelăudat de la Baku: Au fost foarte productive ultimele două ture!

Fernando Alonso a fost eroul nelăudat al Marelui Premiu al Azerbaidjanului, excelând în timpul unui sprint minunat de două ture care a decis cursa de la Baku.

Spaniolul, în vârstă de 39, de ani a revenit la forma care l-a făcut un pilot de cursă atât de redutabil. Alpine nu are o mașină de F1 bună, iar introducerea ei în Q3 a fost deja o realizare. Coechipierul său, Esteban Ocon, nu a reușit să facă acest lucru.

De la începutul cursei de duminică, imaginile cu Alonso in timp ce era depășit cu ușurință pe dreapta au fost frecvente. Dar când masina Red Bull al lui Verstappen a suferit o pană, spaniolul a întrezărit o speranță.

Când cursa a reînceput, „magia” lui Alonso a fost vizibilă, spaniolul croindu-și drum printre competitori frenetici cu intențiile de a maximiza restartul și sprintul de două ture.
După cinci minute electrizante, Alonso a fost al șaselea! A fost un fel de curs predat de un maestru, oferit de unul dintre cei mai experimentați piloti ai curselor cu motor.

„La două ture înainte de final am fost zecelea, au fost foarte productive ultimele două ture!” a spus Alonso în microfoanele Sky F1. „A fost distractiv in cursa cu două ture de la final și care a oferit o mulțime de oportunități. Toată lumea a fost foarte agresivă și am încercat să recuperăm locuri”.

„Am reușit să luăm câteva puncte bune, așa că sunt fericit pentru echipă, iar weekendul a fost destul de bun pentru noi. Cred că locul al zecelea ar fi fost o recompensă prea mică după un weekend bun, așa că sunt mulțumit cu șase.”

Mai târziu, în raportul echipei, Alonso a adăugat: „Weekendul a fost destul de solid pentru noi, dar ne-a lipsit un pic de ritm în timpul cursei. Deci, trebuie să revizuim acest lucru, dar sunt mulțumit de ziua finală și vom căuta să facem acest lucru în Franța „.