Alonso îl apără pe Felipe

Fernando Alonso l-a aparat pe coechipierul sau Felipe Massa, care nu a putut sa intre in ritmul dictat de dublul campion mondial pe parcursul curselor din sezonul 2012.

Massa se afla pe pozitia 14 in clasamentul general al pilotilor, cu 10 puncte, din care 8 puncte le-a obtinut in cursa de la Monaco. Pe cealalta parte este Alonso cu 76 de puncte, care conduce clasamentul, depasindu-l cu 3 puncte pe campionul actual Sebastian Vettel. Totodata Alonso crede ca rezultatele slabe ale pilotului brazilian sunt datorate ghinionului si pneurilor modificate de Pirelli fata de anul precedent.

“Sezonul a inceput cu mult ghinion pentru Felipe si pe langa asta s-a adaptat mult mai greu la pneuri ca altadata. Rezultatele lui au fost diferite fata de cele cu care ne-a obisnuit, dar il sprijin cu tot ce pot” spunea Alonso la deschiderea celui mai recent Ferrari Store.

“Intreaga echipa il sprijina ca sa poata schimba situatia actuala, ca sa aduca rezultate mai bune, deoarece in sesiunile de antrenamente sau la calificari intotdeauna suntem aproape unul de celalalt, dar in cursa, din cauza startului sau datorita faptului ca altii intra in el, ajunge foarte repede in spate. Se pare ca in Monaco s-a schimbat situatia, deci putem spera ca de acum incolo totul o sa mearga bine pentru el” a mai adaugat Alonso.

El a incheiat: “este greu de imaginat ca Felipe n-o sa stranga mult mai multe puncte in partea a doua a sezonului, sau ca nu o sa se lupte pentru podium sau chiar pentru victorii, deoarece are talentul necesar pentru toate acestea.”

Comentariu F1 Manager: Alonso are nevoie ca Massa sa continue in ritmul de la Monaco, deoarece daca Felipe nu va “fura” puncte de la ceilalti candidati la titlul de campion mondial, Alonso isi va pastra mai greu prima pozitie in clasament.