Alonso își acuză echipa că a aruncat la coș toate șansele de a urca pe podium: Am pierdut din vina noastră

Marele Premiu al Mexicului a reprezentat o nouă abandonare a cursei pentru pilotul Alpine, Fernando Alonso, într-un an care pare să fi fost afectat de probleme de fiabilitate. Deși Alpine a recunoscut că a dat prioritate performanței, în locul fiabilității,

Alonso crede că echipa a aruncat la coș câteva șanse importante de a urca pe podium din cauza propriilor greșeli. ”Cred că nu avem victorie anul acesta pentru că ceea ce s-a întâmplat în Ungaria anul trecut nu se va mai întâmpla, probabil, niciodată, nici peste 100 de ani”, a declarat spaniolul. Marele Premiu de Formula 1 al Ungariei din 2021 s-a încheiat cu un podium surprinzător – pilotul Alpine, Esteban Ocon, reușind să se impună în fața lui Sebastian Vettel și Lewis Hamilton. „Atunci am avut podiumul. Poate că în Canada am avut o șansă și în Australia am fi avut șansă, dar le-am pierdut din vina noastră”, spune Alonso.

După Marele Premiu al Mexicului, Alonso și-a manifestat frustrarea față de fiabilitatea mașinii, în acest sezon. Dacă nu ar fi existat aceste probleme, el crede că ar fi avut un avantaj semnificativ „Ar trebui să fiu cu 60 de puncte înaintea oricărei alte poziții”, susține el. „Dar sunt patru curse pe care le-am terminat fără baterie sau mașina nu a mai pornit”.

Având în vedere numărul de curse abandonate, Alonso crede că a avut performanțe mai bune, comparativ cu anul revenirii sale în F1, 2021.