Alonso își evaluează performanța la revenirea în F1: Ghinionist!

Înaintea primului său Gran Prix de acasă, după o pauză de 3 ani, Fernando Alonso și-a evaluat performanța cu Alpine, după revenirea sa în F1.

Înainte de MP al Spaniei, Alonso a înscris de două ori în ultimele trei curse, cu un loc 8 în Portugalia. Pilotul spaniol nu pare prea mulțumit de propria performanță. Rugat să-și acorde o notă între 5 și 10, Alonso a răspuns:

„Poate 5. Nivelul minim necesar”, a răspuns el. „Cred că pot face mult mai bine decât ce am făcut până acum, dar în același timp, din trei curse am marcat de două ori și o singură dată a trebuit să retragem mașina din cauza frânelor din spate. Un pic ghinionist în Bahrain, dar celelalte curse pe care le-am făcut au înscris puncte”.
„Am fi putut înscrie mai multe, probabil. Dar, în timp ce ne adaptăm și ne simțim confortabili cu echipa, trebuie să oferim rezultatele duminică și să continuăm să obținem puncte și asta facem”, a adăugat el.

Alpine și-a îmbunătățit performanța împreună cu Alonso, cu pachete de upgrade-uri la Imola și în Portugalia, ajutînd echipa să obțină o serie de curse cu puncte duble. Dar Alonso nu știe dacă actualizările și-au îndeplinit scopul propus.