Alonso: mai avem nevoie de încă 4 curse perfecte

„Situatia mea este destul de buna, am putea spune ca e a doua cea mai buna situatie in care ma aflu fiindca sunt la aproape acelasi numar de puncte cu Vettel cu 4 curse inainte de sfarsit si campionatul este in continuare deschis. Daca ni s-ar fi oferit aceasta situatie in Februarie am fi semnat pentru ea. Si din nou in Iulie sau chiar in Septembrie am fi semnat. Suntem in situatia in care putem planifica lupta pentru campionat pana la sfarsit” a declarat Fernando Alonso.

El a admis ca Red Bull a fost cea mai buna echipa in ultimele curse si declara: „este adevarat ca in ultimele curse Red Bull au fost foarte puternici si rapizi, dar cu toti am vazut in acest an ca au fost urcusuri si coborasuri pentru toata lumea, deci noi trebuie sa ne imbunatatim situatia si nivelul de competivitate si sa incercam sa ii ajungem. Legat de motivatia mea, este mai buna ca oricand si nu doar eu ci intreaga echipa este extrem de motivata, cu totii dorim sa castigam campionatul.”

„Tot anul ne-am luptat cu masina, in special in prima parte a sezonului si acum, cu 4 curse inainte de sfarsit vom iesi la atac fiindca mai este doar o luna pana campionatul se termina. Cred ca va fi o lupta intre pachetul pe care il va aduce fiecare echipa, cu toti avem puncte slabe si puncte tari. In acest moment probabil ca Red Bull sunt cea mai rapida masina, in special Sambata. Ei vor incerca sa obtina maxim din acest lucru si noi vom incerca sa ne folosim avantajele noastre. Este o chestiune de a impinge totul la limita acum; dezvoltarea masinii, strategia si abordarea pentru cursa, dar nu e nici o diferenta fiindca am facut aceasta tot anul. Am condus campionatul pana in Corea datorita consistentei noastra si fiindca am reusit sa evitam greselile. Am realizat 16 curse perfecte si mai trebuie sa realizam alte 4, iar daca facem acest lucru vom fi foarte aproape de a castiga campionatul” a incheiat Fernando Alonso.