Alonso, mesaj pentru Hamilton: „Acum realizezi că este vorba despre mașină!Bine-ai venit în lumea mea!”

Potrivit pilotului spaniol Fernando Alonso, faptul că Lewis Hamilton nu mai poate lupta pentru victorie arată ceea ce el susține de ani de zile, și-anume că în Formula 1 ești complet dependent de echipament. „Bine ai venit în lumea mea”, i-a trasmis Alonso fostului său rival.

Hamilton a înregistrat succes după succes cu Mercedes în ultimii opt ani. În 2013, britanicul a făcut trecerea de la McLaren la Mercedes, iar în 2014 s-a dovedit a fi mișcarea perfectă. Britanicul a câștigat șapte titluri între anii 2014 și 2021, în timp ce echipa sa a câștigat fiecare titlu de constructori în acest timp. Dar în 2022 Mercedes are un monopost mult sub așteptări, iar Hamilton nu a mai ajuns deloc pe podium.

”Acum putem să vedem că pilotul este foarte important în F1, dar nu crucial. Lewis conduce la fel de bine ca în ultimii opt ani. El a dominat sportul și a doborât toate recordurile cu peste o sută de pole-position. Acum face un mega tur și este cu o secundă în urmă. Așa că, bine ai venit în lumea mea!”, a declarat Alonso pentru BBC. Potrivit pilotului spaniol, aceasta nu este o acuzație la adresa lui Hamilton, ci arată o problemă în sportul cu motor.

Acesta este F1. Nu va fi un sport corect din punct de vedere al cifrelor”, a spus Alonso.

Lewis Hamilton este în acest an și sub o presiune mai mare la Mercedes, odată cu venirea lui George Russell. Alonso nu este surprins că britanicul se descurcă bine la noua sa echipă, dar îl vede pe Hamilton ca fiind cel mai bun pilot.

Un comentariu

  1. Post By Ioan

    Fara suparare: corect ce spune Fernando!

Comments are closed.