Alonso, revenit în F1: Cred că mai am multe de îmbunătățit

Fernando Alonso a făcut o evaluare cinstită a revenirii sale în Formula 1, recunoscând că are „multe” de îmbunătățit.

După doi ani de curse în alte serii ale sportului cu motor, „a doua venire” a lui Alonso cu echipa Alpine, la MP din Bahrain, s-a încheiat devreme. Din păcate, pilotul spaaniol a fost forțat să se retragă după ce o hîrtie de ambalaj de sandwich a ajuns în canalul de aerisire a frânei din spate.

După ce a ocupat locul 9 în calificări, Alonso a încercat să rămână în primii 10, dar a fost nevoit să abandonoze după 32 de tururi. Întrebat dacă  crede că a dat din el tot ce a putut în weekend, spaniolul în vârstă de 39 de ani a răspuns: „Probabil că nu aș fi de acord cu asta. Nu am fost eu sută la sută. A fost frumos, am avut câteva bătălii bune. Unele dintre ele au avut finaluri fericite, altele nu, pentru că am fost depășiți. Dar trebuie să găsesc mai mult ritm de la mine și mai multă încredere”.

Alonso a adăugat: „Trebuie să extrag mai multe din mașină, din frâne, să execut mai bine startul. Nu a fost prea rău, dar cred că mai am multe de îmbunătățit”.

În prima sa sesiune de calificări, Alonso l-a eclipsat pe coechipierul său, Esteban Ocon, ajungând în top 10, după ce francezul a fost eliminat în Q1.

„Sunt lucruri mici și mici greșeli pe care le-am făcut la teste și în această primă cursă. Sperăm că, la cursa a doua, a treia, voi putea performa mai bine”, a spus Alonso.