Alonso, „șocat” de decizia F1 din Belgia: A fost o „non-cursă”

Pilotul spaniol Fernando Alonso consideră că decizia F1 de a acorda puncte pentru MP al Belgiei nu a fost corectă, deoarece a fost o „non-cursă”.

Startul cursei de duminică la Spa-Francorchamps a fost întârziat inițial cu o jumătate de oră, înainte de două încercări de a începe cursa, cu un decalaj de aproape trei ore între ele.

La ultima încercare, la ora locală 18:17, după trei ore de amânare, MP de Formula 1 al Belgiei a început în spatele safety car-ului. După ce piloții au completat două tururi, a fost ridicat din nou steagul roșu din cauza condițiilor meteo extrem de dificile.
A fost însă suficient pentru acordarea a jumătate de puncte primilor 10 piloți. Prin urmare, Max Verstappen, câștigătorul cursei, a câștigat 12,5 puncte în fața lui Nicholas Latifi, ajuns pe locul 10, care a primit jumătate de punct.

„Singurul lucru cu care nu sunt de acord este de ce fac două ture și dau punctele, pentru că nu am concurat”, a declarat Alonso pentru RacingNews365.com. „Mulți nu am avut șansa de a înscrie puncte. Sunt al 11-lea, nu am avut niciun tur verde luminos pentru a înscrie un punct și nu am marcat, așa că este șocant. Dar este decizia lor”.

„Au făcut cele trei ture doar pentru a da punctele, deoarece condițiile erau aceleași ca înainte. Deci a fost un spectacol ciudat”, a spus Alonso.