Alonso va continua cu Alpine în 2022

Alpine va continua cu o linie de piloți neschimbată în sezonul 2022 de Formula 1. Echipa confirmă stfel că Fernando Alonso va rămâne și în sezonul viitor.

Când s-a anunțat în 2020 că pilotul spniol se întoarce în F1, durata contractului său nu a fost dezvăluită și s-a crezut că acesta ar fi pe doi ani.

Al doilea an de contact a fost o opțiune asupra căreia ambele părți trebuiau să fie de acord, un punct care s-a rezolvat acum.

„Sunt foarte fericit să confirm prelungirea contractului cu Alpine F1 Team până în 2022”, a spus Alonso.

Laurent Rossi, CEO al Alpine și una dintre cele trei persoane care conduc echipa, a adăugat: „Suntem foarte încântați să îl confirmăm pe Fernando pentru sezonul viitor, în parteneriat cu Esteban Ocon. Pentru noi este o gamă perfectă de piloți, printre cei mai puternici de pe grilă”.
Alonso, în vârstă de 40 de ani, îl va depăși pe Rubens Barrichello ca al doilea cel mai experimentat pilot din istoria F1, la Marele Premiu al Rusiei, la sfârșitul acestui sezon. El are 18 curse în spatele lui Kimi Raikkonen. În sezonul viitor, ar putea depăși totalul finlandezului, în cazul în care campionul mondial din 2007 se va retrage în campania actuală.