Alonso vorbește cu încredere după zilele de teste de la Mugello

Alonso se arata increzator dupa testele de la Mugello, chiar daca echipa nu a adus aici componente noi majore in termeni de performanta.

“Vom incerca sa reducem diferenta fata de cei din fata pentru ca momentan suntem in medie cu opt, noua zecimi pe tur mai lenti. Avem nevoie sa reducem aceasta distanta imediat daca vrem sa luptam pentru puncte si pentru campionat” a declarat campionul spaniol.

In continuare a spus: “In Barcelona trebuie sa facem primul pas. Stim ca nu exista nici un buton magic care sa ne faca sa fim pe prima pozitie pe grila de start in Barcelona fiindca toata lumea si-a imbunatatit masina. Dar trebuie sa reducem diferenta. Dupa Barcelona al doilea pas este Canada si Valencia al treilea. Dar in Barcelona cu siguranta trebuie sa facem cel mai important pas inainte. Nu putem admite ca in continuare sa ne chinuim sa intram in ultima sesiune de calificari daca vrem sa luptam pentru titlul mondial.”

Intrebat despre beneficiul adus de noua evacuare el a spus ca: “nimica suprinzator in termeni de performanta. Cred ca am incercat diferite configurari cu evacuarea si in fiecare zi am avut una diferita. Cred ca doar ni s-a confirmat ceea ce banuiam deja si astfel ca stim ce trebuie sa folosim in urmatoarele curse si ce este necesar pentru dezvoltarea masinii. In acest an nu mai este asa de important ce pozitie alegi pentru evacuare. Am vazut in Australia ca cei mai rapizi au fost cei de la McLaren care au o evacuare laterala. In China am vazut pe cei de la Red Bull cu doua evacuari folosite in paralel, iar in China cei mai rapizi au fost cei de la Lotus care au evacuarea dreapta.”

„In concluzie nu putem pierde nici 5 minute cu aceasta chestiune. Sunt arii de lucru mult mai importante unde trebuie sa facem imbunatatiri si vom incerca sa facem” a mai marturisit el.

De asemenea el a declarat ca este incurajator ca este o corelare intre datele obtinute de Ferrari pe circuit si datele adunate din tunelul de vant. “A fost intr-un fel foarte incurajatoare aceasta saptamana de teste pentru ca toate componentele noi pe care le-am montat pe masina – chiar si cele de o importanta scazuta in termeni de performanta – s-au comportat asa cum ne-am asteptat. Dupa ce anul trecut am adus multe parti noi, 6 au functionat si 4 nu, acuma toate cele 3,4 parti noi au functionat cum ne asteptam. Asta imi da incredere pentru Barcelona si in dezvoltarile majore pe care le avem pregatite. Si in plus acuma putem sa avem in uzina o incredere putin mai mare decat in trecut.”